S tržišta se povlači još jedna 'prirodna Viagra'

13.7.2012.
12:03
VOYO logo

Naime, na zahtjev Ministarstva zdravlja provedena je analiza, koju je obavila Agencija za lijekove i medicinske proizvode, te je utvrđeno da dodatak prehrani Epimed Gold sadrži sildenafil, koji se kao djelatna tvar nalazi u lijekovima namijenjenim liječenju erektilne disfunkcije.

"Stoga proizvod predstavlja rizik za zdravlje i ozbiljnu prijetnju zdravlju osoba koje je konzumiraju. Riječ je o supstanci sintetskog podrijetla, što znači da je u dodatak prehrani mogla dospjeti samo i jedino ako je dodana u proizvod prilikom njegove proizvodnje", izvijestili su iz Ministarstva zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pronađena supstanca kod korisnika s rizičnim faktorima može izazvati teške kardiovaskularne nuspojave, poput srčanih aritmija te srčanog i moždanog udara pa se ne smije nalaziti u dodacima prehrani koji su u slobodnoj prodaji, već samo u lijekovima koji se izdaju isključivo na liječnički recept. Time se osigurava da prije propisivanja lijeka, liječnik procijeni kardiovaskularni rizik svakog pojedinog pacijenta, odredi odgovarajuću dozu lijeka te nadzire zdravstveno stanje pacijenta", navodi se u priopćenju.

Sanitarna inspekcija je izdala rješenje o zabrani stavljanja na tržište dodatka prehrani Epimed gold u kapsulama, uvoznika i nositelja notifikacije Planta polis d.o.o. iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sredinom lipnja s tržišta su povučena još dva proizvoda koja su sadržavala sildenafil - Epimen i ViaNatur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike