UPOZORENJE IZ MOSKVE / Ruski medij poručio: 'Skupo ćete platiti sankcije!' Uz tekst objavili fotografiju iz Zagreba

Image
Foto: screenshot

'Bez Louis Vuitton torbica definitivno se može živjeti, kao i bez Adidasovih trenirki, ali bez kruha, maslaca, svježeg povrća i voća… Europljani vjerojatno neće moći', stoji u komentaru ruskih RIA Novosti

8.3.2022.
10:41
screenshot
VOYO logo

Nakon što je Rusija zaprijetila svim zemljama koje su joj zbog agresije na Ukrajinu uvele oštre sankcije, Kremlj koristi svaku priliku da poruči kako će nastavak sankcija rezultirati rastom cijena nafte do neslućenih visina - i do 300 dolara po barelu. U tom tonu je i ruska državna novinska agencija RIA objavila komentar pod naslovom "Europa počinje shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji". Članak je za nas tim zanimljiviji jer je ilustriran fotografijom jučerašnje gužve pred jednom od benzinskih crpki u Zagrebu, uoči današnjeg rekordnog poskupljenja goriva.

"U situaciji u kojoj nas se stalno proziva da smo cinični agresor, Moskva bira drugačiji način djelovanja – mirno postizanje svojih ciljeva uz minimalne gubitke", napisala je novinarka RIA Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SAD RAZMATRA ZABRANU UVOZA RUSKE NAFTE /

Zemlje širom svijeta šire popis sankcija Rusiji: Jedna država to radi prvi put u svojoj povijesti

Image
SAD RAZMATRA ZABRANU UVOZA RUSKE NAFTE /

Zemlje širom svijeta šire popis sankcija Rusiji: Jedna država to radi prvi put u svojoj povijesti

Bez Luis Vuitton torbica se može živjeti, ali bez kruha...

"Prvotnu euforiju, kada su sankcije Rusiji pljuštale iz briselske kutije gotovo svaki sat, zamijenilo je grozničavo kalkuliranje posljedica. A rezultati, recimo to nama svojstvenim moralnim i političkim cinizmom, izgledaju ne samo briljantno nego jednostavno zastrašujuće", dodala je ruska komentatorica.

Upozorila je da će Europljanima, koji su se jedva oporavili od pandemije covida, uskoro narasti cijene svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Litra benzina probit će granicu od dva eura jer nafta svakodnevno postavlja nove rekorde rasta. Sljedeća na redu je vrlo izvjesna nestašica metala, uključujući legure paladija, koji su najvažniji za IT i gotovo sve druge industrije. Žitarice će poskupjeti, a glavna žitarica je pšenica. Bez torbica Louis Vuitton se definitivno može živjeti, kao i bez Adidasovih trenirki - obje te tvrtke, kao i niz drugih, otišle su s ruskog tržišta kako bi nas kaznile - ali bez kruha, maslaca, svježeg povrća i voća… stanovnik Europe vjerojatno neće moći", piše u komentaru RIA Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo