RUKA SPASA ZA ŠKVERANE, I NE SAMO ZA NJIH: / Međimurska firma nudi stalan posao, plaće do 10.000 kn, smještaj...

Image
Foto: Screenshot: YouTube

"Tvrtka ima dugoročno ugovorene profitabilne poslove, i nudi svojim radnicima dugoročnu stabilnost, redovna primanja i iznadprosječne uvjete rada", rekli su iz Uprave

29.8.2018.
18:55
Screenshot: YouTube
VOYO logo

Tvrtka Eko Međimurje u petak je objavila oglas za zapošljavanje radnika svih strojarskih i proizvodnih zanimanja, kojima bi neto primanja iznosila između šest i deset tisuća kuna. Međimurska firma ovaj je poziv objavila u medijima, posebno pozvavši ogorčene radnike škverova da dođu raditi u "idilično Međimurje", javlja Novi list.

Tvornica u Šenkovcu u blizini Čakovca radi u punom zamahu, navode, a dodaju i kako se radi o "tvornici s najsuvremenijim strojnim parkom u regiji", Eko Međimurje zapošljava 550 radnika i proizvodnju plasiraju na globalno tržište. Proizvode dijelove strojeva i opremu za proizvođače strojne opreme u SAD-u, Japanu, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj i drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlični uvjeti za radnike

Osim redovite plaće, radnicima isplaćuju i 13. plaću, uskrsnicu, božićnicu, naknadu za godišnji odmor te dodatne stimulacije za poseban angažman na poslu.

Dosad su već zaprimili nekoliko prijava radnika brodogradilišta '3. Maj' i 'Uljanik'. "Na ovaj čin su nas potaknula aktualna događanja u oba brodogradilišta. Želimo pomoći radnicima koji nisu krivi za nastalu situaciju i žrtve su lošeg upravljanja, a sve se nažalost prelama preko njihovih leđa. Tim ljudima i njihovim obiteljima želimo pomoći da prevladaju ovu tešku situaciju te im omogućiti da svojim radom pošteno zarade i imaju dostojanstven život. Vjerujemo da su to sve stručni i iskusni radnici, a za takve u Eko Međimurju uvijek ima mjesta. Tvrtka ima dugoročno ugovorene profitabilne poslove, i nudi svojim radnicima dugoročnu stabilnost, redovna primanja i iznadprosječne uvjete rada", kažu u Upravi tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onima koji odluče doći raditi kod njih omogućit će i smještaj te topli obrok

"Naša iskustva pokazuju da je došlo vrijeme veće mobilnosti radne snage, i da se radnici više ne boje promijeniti životnu i radnu sredinu ukoliko na taj način mogu osigurati egzistenciju svoje obitelji. Tome treba pridodati da je Međimurje jedna vrlo lijepa životna sredina – s visokim stupnjem uređenosti i boljim životnim standardom u odnosu na neke druge dijelove zemlje, a nezaposlenih gotovo da i nema. U Međimurju svatko tko želi raditi može naći dobar posao i pristojno zaraditi. Imamo slučajeva da nakon što se radi posla preseli samo jedan član obitelji, uskoro u Međimurje presele i cijele obitelj", naglašavaju.

U Međimurju metaloprerađivačka industrija doživljava širenje pa su sva metalska zanimanja jako tražena. "Zbog toga smo ponekad, nažalost, primorani odbijati profitabilne poslove koje bismo mogli kvalitetno odraditi, a koji sada završavaju u okolnim zemljama, umjesto da se taj dio prihoda ostvari u Hrvatskoj", kažu u Eko Međimurju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno im nedostaje strojobravara, zavarivača, tokara i autolakirera pa tako učenicima tih strukovnih zanimanja osiguravaju i stipendiju od 1.600 kuna mjesečno, praksu te sigurno zaposlenje po završetku školovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo