brži oporavak / RTL pomaže djeci: zahvaljujući vama, djeca oboljela od malignih bolesti lakše će podnijeti oporavak!

Zahvaljujući vama, ali i partnerima projekta, djeca oboljela od malignih bolesti lakše će podnijeti oporavak. Nadograđen je uređaj koji pomaže u liječenju mnogih psihofizčkih tegoba

28.3.2016.
18:42
VOYO logo

Srednjoškolka Antonija pobjedila je tešku bolest. Naime, 2005. godine oboljela je od tumora na mozgu. 

Upravo zbog nje i ostale djece sa sličnom dijagnozom, na inicijativu Udruge ljubav je na djelu, udruga RTL pomaže djeci uz pomoć Hippa pomogla je realizirati projekt nadogradnje opreme za bio i neurofeedback terapiju u Klaićevoj bolnici koja će im olakšati rehabilitaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo što moraš biti opušten kako bi to uopće radilo i to pomaže za bolju koncentraciju, za bolju pažnju, za zaborav. Znači ako je dijete dosta zaboravno, onda je to isto dobro", ispričala je pacijentica Antonija Vuletić.

"Biofeedback je jedan proces u kojem pacjent dobiva povratnu informaciju o nekim fiziološkim reakcijama svog tijela i onda to koristi da bi poboljšao svoje zdravlje odnosno neke određene funkcije smisao samoga recimo neurofeedbacka je povećavanje moždane efikasnosti i kontrole i relaksacije", pojasnila je Marta Benko, klinička psihoonkologinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neurofeedback uređaj je za potrebe neuropsihološke terapije djece oboljele od malignih bolesti. Ali pomaže i kod brojnih drugih dijagnoza.

"Spominjali smo već hiperaktivnost, disleksija, svi recimo epilepsije, svi motorički poremećaji, tikovi, parkinsonova bolest, afektivni poremećaji, anksioznosti, depresije... Vrlo je širok spektar onoga što se može raditi", rekla je Benko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za sada se može raditi jedino u Klaićevoj!

"Drugim dijelom akcije smo uspjeli nadograditi postojeći softver, kupiti dodatne senzore i elektrode i sve drugo što nam treba da započnemo sa neurofeedbackom, što je jako značajno za Hrvtasku sa EEG-om s obzirom da to do sada u Hrvatskoj uopće nije postojalo", naglasila je Benko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hipp je inače kompanija koja brine o dobrobiti djece. Mi smo i inače fokusirani na djecu, tako da nam to nije nikakav istud iz standarda naših marketinških aktivnosti2, rekao je Ninoslav Šajatović iz Hipp Hrvatska.

I zato hvala svima koji su svojim doprinosom omogućili lakši i brži oporavak svoj djeci koja uz vlastitu snagu i hrabrost i dalje trebaju pomoć nas velikih!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo