NESLUŽBENO / RTL doznaje: Vlada planira ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa...

Da pobuna građana zbog poskupljenja bude ugašena, bruse se krizne mjere u Banskim dvorima

6.9.2022.
20:01
VOYO logo

Još su dva dana ostala do objave paketa mjera kojim vlada namjerava pomoći gospodarstvu i građanima u energetskoj krizi. Neslužbeno doznajemo da će mjere iznositi više od dosad spominjanih 6 milijardi. Upućeni kažu između 6 i 10 iako premijer točan iznos nije otkrio ni partnerima.

"To će se tek izračunati, ali sigurno da nije mali. Sigurno da je veći od onoga što je zadnji put bilo", kazao je Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo da će paket uključivati energetske dodatke umirovljenicima i povećanje najnižih mirovina. Vlada će povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost, a u dogovoru sa supermarketima ograničit će se i neke cijene namirnica. Kako RTL neslužbeno doznaje, Vlada planira ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa. Jak poticaj ići će i prema poljoprivrednicima. Na predstavljane mjera koalicijski partneri došli su sa svojim zahtjevima.

"Svaka kuna koja je na raspolaganje državnom proračunu, nadam se da smo tijekom ljeta uspjeli nešto i više dobiti, svaku kunu usmjeriti u gospodarstvo kao i onda u COVID-u što je bilo", kazao je Dario Hrebak, predsjednik Kluba zastupnika HSLS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

Ekskluzivno istraživanje: Hrvati su jasni - mjere Vlade kasne, otkrili što od vladajućih zapravo žele

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

Ekskluzivno istraživanje: Hrvati su jasni - mjere Vlade kasne, otkrili što od vladajućih zapravo žele

Vlada će pomoći malim i mikro poduzetnicima, ali i većim gospodarskim subjektima koji će se kategorizirati prema potrošnji energenata, te proporcionalno dobiti pomoć. Iako se objavljivalo da će se javne ustanove izjednačiti s kućanstvima, to se, prema neslužbenim informacijama neće dogoditi nego će takve ustanove biti svrstane u poseban razred s nešto višom tarifom od kućanstava, ali ipak manjom nego što sada plaćaju.

"Drastična poskupljenja neće biti. Hajdemo reći da će stvari biti koliko utoliko najbliže nego su sada", kazao je Čuraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A afera INA bila je i tema kolacijskog sastanka jer je Tjednik Nacional objavio da je ministar gospodarstva Davor Filipović slagao kada je u intervjuu na RTL-u na pitanje o odnosu s osumnjičenim Damirom Škugorom rekao ovo:

"Nemam ni njegov broj mobitela. Evo, mogu vam otvoriti mobitel ovdje vidjet ćete."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacional ipak tvrdi da je Filipović slučajno upao u mjere prisluškivanja te da je s osumnjičenim Škugorom telefonski razgovarao o njegovom imenovanju na čelo HEP-a. Ministar demantira.

"Najobičnija laž koju je Nacional objavio. Nikada s tim čovjekom telefonski nisam razgovarao, ali nikada. To što sam ja s nekim razgovarao na nekom skupu, to koga sam površno poznavao neću komentirati jer to dodatno vodi u neke laži, izmišljotine i slično", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominje da je u istom mediju o njemu objavljen niz neistina, poput angažiranja savjetnika za medije, smjene državnog tajnika i promjene frizerskog salona kako bi njega i premijera šišao isti frizer.

"Također, ovog ljeta slikali su me s leđa dok sam na plaži ulazio u more sa svojim djetetom i onda su komentirali moje kupaće gaćice. Ne mogu se ne nasmijat", kazao je Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva je napomenuo da, iako tvrdi da tjednik laže, neće posegnuti za tužbom.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo