Zbog Istanbulske konvencije /

Raspada se Plenkovićeva većina: Zekanović poručio da HRAST napušta koaliciju

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Razlog napuštanja vladajuće koalicije je razilaženje po pitanju Istanbulske konvencije.

10.4.2018.
19:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kako doznajemo HRAST izlazi iz vladajuće koalicije. Vijest je objavio sam saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović na početku sjednice Kluba zastupnika HDZ-a kada je poručio da se više ne smatra vladajućom koalicijom. Zekanović je za ujutro u devet sati najavio konferenciju za medije na kojoj će potvrditi odluku te ju dodatno objasniti.

U ovom trenutku premijer Andrej Pleković može računati na 77 zastupničkih ruku, jednu više od potrebnih za zastupničku većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni razlog napuštanja vladajuće koalicije je razilaženje po pitanju Istanbulske konvencije, a na odluku o napuštanju koalicije doprinjela je afera s Glunčićem te poništavanje natječaja za voditelja kurikularne reforme.

Podsjećamo, HRAST je ranije siticao kako je Istanbulska konvencija ključno pitanje za njihovu stranku. "Istanbulska konvencija je iznimno neprihvatljiva za moju stranku i mene i glasovat ću protiv nje", poručio je Zekanović prije dvadesetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ova konvencija stvarno prođe u Saboru na način kako vidimo da će proći, to je jedna skretnica koja bitno mijenja odnos između Hrasta i HDZ-a", kazao je Zekanović te tada poručio kako će o izlasku iz vladajuće koalicije odlučiti "kada za to bude pravi trenutak".

"Za našu stranku je ovo jedan ključan dokument na kojem se lome koplja i koji značajno određuje politički put HDZ-a i cijele Vlade. Što se tiče izlaska iz koalicije, nećemo mi to napraviti kada nas novinari pitaju ili kada javnost to očekuje nego onda kada je to politički najmudrije", kazao je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo