Poznat novi termin / RTL Danas doznaje: odgođena objava revizije poslovanja Agrokora: 'Izvještaji nisu dovršeni'

'Agrokor očekuje da će objaviti revidirane konsolidirane financijske izvještaje do kraja sljedećeg tjedna', obznanila je izvanredna uprava Agrokora

28.9.2017.
19:02
VOYO logo

Agrokorov povjerenik Ante Ramljak najavio kako će nalaz revizije Agrokorovog poslovanja, a koju je provela međunarodna revizorska kuća PriceWaterhouse Coupers, biti objavljen sutra u 15h, RTL danas doznaje da do toga ipak neće doći. 

Potvrđeno je da će se pričekati s nalazom koji je odgođen. "Ovim putem obavještavamo da Agrokor i PwC nisu još, svaki u svom dijelu, dovršili složen zadatak pripreme i revizije konsolidiranih financijskih izvještaja Agrokor Grupe, koja se sastoji od više od 40 kompanije u nekoliko država. Agrokor očekuje da će objaviti revidirane konsolidirane financijske izvještaje do kraja sljedećeg tjedna", službena je izjava izvanredne uprave u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest dana neprekidnog bloganja – sedmi dan Ivica Todorić, izgledalo je da će se odmoriti. Ipak, preko jedne izjave premijera Andreja Plenkovića nije mogao preći uoči dana D kada se očekuje odgovor na pitanje – jesu li i kako su frizirane knjige?

Istovremeno novu buru digli su dokumenti koji otkrivaju kako je Todorić tražio Vladu za pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan bloganja sedmi – Ivica Todorić s nepoznate lokacije i dalje samo piše. Sada poručuje da će istina biti poznata uskoro i postavlja neka svoja pitanja. No, sinoć je zaiskrilo – nakon što su objavljeni dokumenti koji navodno potvrđuju da Todorić laže i da je u veljači bio svjestan kako je Agrokor na rubu propasti pa je pomoć tražio od Vlade - konkretno trebao je 2.3 milijarde kuna za spas svog prezaduženog carstva:

"Dokumenti u Jutarnjem su falsifikat! Ti dokumenti su falsifikat! …krug se pomalo zatvara i ovo pokazuje da oni koji nas optužuju nemaju stvarnu dokumentaciju i sad se očajnički zapliću u mrežu svojih falsifikata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom tajnom sastanku s Todorićem u Banskim dvorima bio je i tadašnji predsjednik Sabora Božo Petrov.

"Je li to zbilja ono što je on vama prezentirao na sastanku? Iskreno nisam gledao iz razloga jer znam da je postojala prezentacija, iskreno da mi pokažete sad tri papira koja ste mi pokazali i vama bi trebalo vremena da vifite je li to taj papir", kazao je Petrov, potpredsjednik Sabora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako papiri nisu falsifikati – onda dokazuju očaj Todorića.

"Nije imao gdje drugdje ići? Pa da izvori su bili dosta suženi, menadžemnt je razgovarao s invetsitorima, tražilo se OFF: Ali nije nitko htio uložiti ni kune u koncern i to je bio svjestan Todorić što demantira brojne njegove navode iz blogova. (swush) A Todorić je svjestan i da će sutra napokon biti poznati rezultati dubinske kontrole svih njegovih poteza njegovih menadžera u 2016-oj. TELOP ČEKAM OBJAVU BILANCI Mogu bilance predstaviti kako god žele, mogu i prijetiti, ali svoj kriminal, laži, nezakonito i neustavno djelovanje neće moći sakriti. OFF: Je li baš ta objava bilanci bila i okidač za Todorićevu seriju blogova – je li blogovima Todorić pokušao skrenuti pažnju sa šokantnih podataka revizije? Pitanja na koja nećemo dugo čekati odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo