nova avantura / Rostuhar se sprema za novu ekspediciju na zanimljiv način: ovo će ljeto hodati 1200 kilometara po Hrvatskoj i vući kolica

Od sljedećeg tjedna, pa sve do sredine rujna kovčeg će tegliti od Zagreba do Umaga, pa dolje do Dubrovnika.

29.6.2017.
22:15
VOYO logo

Čovjek koji će 1200 kilometara hodati na minus 40 stupnjeva zato da bude prvi Hrvat na južnom polu je Davor Rostuhar, a za svoju se ekspediciju sprema na zanimljiv način: ovo će ljeto hodati 1200 kilometara po Hrvatskoj i za sobom vući kolica teška 250 kilograma. 

 Ovaj dečko baš ne zna za godišnji odmor. Uskoro će vući sanjke po Južnom polu, a sad se zagrijava u centru Zagreba. Putopisca Davora Rostuhara vjerojatno već znate, a definitivno bi mogao ostati upamćen kao prvi Hrvat koji je sam pokorio Južni pol. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor za svoj pothvat traži malu financijsku pomoć preko stranice Indiegogo. I dobro mu ide. Skupio je preko 80 posto željenog novca i nedostaje mu još nešto mnanje od 50 tisuća kuna. Još su ostala četiri dana u kojima možete pomoći uplatom i zajedno s Davorom sanjati Polarni san - s time da će on vući saonice.

"Na južnom polu ću vući sanjke od 130 kilograma 1200 kilometara. Pošto ovdje nema snijega, nema drugog da ovdje to napravim na kotačima. 1200 kilometara ću za trening hodati po Hrvatskoj", priča Davor Rostuhar, avanturist i putopisac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sljedećeg tjedna, pa sve do sredine rujna kovčeg će tegliti od Zagreba do Umaga, pa dolje do Dubrovnika. Ako ga vidite, slobodno mu pomozite. Ili novčano kupovinom neke od njegovih knjiga- ili barem dobrim i toplim željama.

"Ja tu knjigu sad ne čitam, već ću je nositi na Južni pol u skeniram putovanju da je tamo čitam kad će mi pasti motivacija i volja. Na taj način želim uključiti ljude da i njihove snove nosim na Južni pol, a i da meni oni budu podrška u tom cilju", priča Rostuhar. Već su počele stizati i prve riječi podrške. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Južnom polu Davora iščekuje temperatura do -40 i tamo neće susresti ni lavove, ni vukove, ni medvjede. Čak ni one polarne jer oni žive oko Arktika, a ne Antarktike. Nije čudo što Hrvati ne znaju mnogo o Južnom polu jer tko bi se normalan tamo išao smrzavati? 

Pratite Davora na interaktivnoj karti Antartike i saznajte više o ekspediciji na: www.kek.hr i na facebook stranici: www.facebook.com/DavorRostuharPAGE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo