Hrvati velikog srca u akciji /

Roditelji teško bolesne Lucije trebaju našu pomoć: 'Ne treba nam puno, samo da budemo uz nju'

Image
Foto: Lucija Seničić/Facebook

Obitelj Seničić traži pomoć kako bi bili uz mladu Luciju koja boluje od spinalne mišićne atrofije

12.9.2019.
14:00
Lucija Seničić/Facebook
VOYO logo

Lucija je mlada i hrabra šesnestogodišnjakinja koja boluje od spinalne mišićne atrofije Tip 2, koja se pojavila kao posljedica njezine primarne bolesti teške i ekstremne skolioze i kifoze kralježnice. Uskoro će otići u Kliniku HUG u Ženevi na dvije operacije koje bi joj trebale iznimno poboljšati život. Troškove tih operacija pokriva HZZO, no ne i troškove puta i boravka u Švicarskoj njezinih roditelja. 

Iako za vrijeme oporavka liječnici preporučuju da uz Luciju budu i njezini roditelji, oni su zabrinuti jer, trenutno, takvo što mogu samo sanjati. Smještaj im je osiguran preko humanitarne zaklade Ronald McDonald House Geneve, no potrebna im je i naša pomoć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troškovi puta i boravka u Ženevi za vrijeme trajanja Lucijinog oporavka koštaju oko 22 tisuće kuna (3 tisuće eura). Lucijini roditelji, Igor i Renata Seničić, mole sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i pomognu im osigurati potrebna sredstva. "Ne tražimo puno, no iznos koji nama treba je nešto što nemamo. Htjeli bismo biti uz našu Luciju kad završi operacija, sve dok naša lavica ne oporavi", rekla nam je mama Renata.

Obitelj također ima i Facebook stranicu na kojoj obavljuju sve novosti vezane uz Luciju. Lucija će u kliniku biti primljena 14. listopada u 10 sati, a prva operacija bit će izvedena 15. listopada kod profesora Dayera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Lucija Seničić/Facebook

Zbog ekstremne skolioze od 140 stupnjeva Lucijane može ni uzimati Spinrazu, lijek koji bi joj uvellike pomogao u životu s ovom bolesti. No nakon operacije koja bi joj trebala donekle izravnati kralježnicu i nakon što joj ugrade šipku, Lucija bi puno lakše živjela, a mogla bi primiti i Spinrazu.

Njezini roditelji kažu da se 16-godišnjakinja nikada ne žali na bolove i najveća joj je želja, nakon operacije i oporavka u Švicarskoj, upisati srednju školu jer jako voli učenje. 

Osnovnu školu završila je na zagrebačkom Goljaku, bila odlična učenica i zadovoljila sve kriterije za upis u srednju školu uz asistenta. Roditelji su zbog zahtjevne operacije odgodili upis za ovu ili iduću godinu, ovisno o oporavku. 

Pomozimo Luciji

Donacije za pomoć Luciji i obitelji Seničić primaju se na račun:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucija Seničić, Gajnice 6 10090 Zagreb

Zagrebačka banka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IBAN HR9323600003117501678,

uz naznaku “Za Lucijinu operaciju”

SWIFT ZABA HR2X

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo