Pobuna u Solinu! / Roditelji ne žele automat klub pored škole: 'Prikupljat ćemo potpise za peticiju i organizirati prosvjed'

Vlasnici su, doznajemo, dobili dozvolu prije nego se zakon promijenio

17.9.2020.
19:21
VOYO logo

Pobuna u Solinu! Na kući koja se nalazi u neposrednoj blizini jedne osnovne škole u Solinu osvanula je reklama za automat klub, što je na noge diglo roditelje osnovnoškolaca.

Zgroženi roditelji učenika pisali su gradonačelnicima Solina i Klisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja objava je ponukala brojne roditelje iz susjedstva pa i šire Splita, Omiša, Makarske da podrže ovu akciju. Mi ćemo pisati peticiju, prijavili smo već nadležnim službama. Pozivaju me brojne kolegice iz odgojno-obrazovnih ustanova d pa i zdravstenih da se angažiramo, da napravimo prosvjed, da ovaj klub ne donosi ništa dobro našoj generaciji", kazala je Katija Borčić, majka dvoje učenika OŠ don Lovre Katića.

Kaže da je za organizaciju prosvjeda potrebno vremena, a on bi mogao bti već tijekom sljedećeg tjedna. Čekaju da se izjasne gradonačelnici okolnih gradova i ravnateljica škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da su oni na prvoj crti obrane. Mi roditelji ćemo im dati podršku kakvu god oni ideju imali da se ovo riješi", kaže Borčić.

Vlasnici su, doznajemo, dobili dozvolu prije nego se zakon promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakon je došao novi, on je s razlogom promijenjen, s razlogom je naglašeno da automat klubovi ne mogu biti blizu odgojno-obrazovnih ustanova. Ovo je neprimjereno bez obzira što su dobili suglasnost", kaže Borčić dodajući da vlasnike nisu kontaktirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo