Zvuči primamljivo / Rimac zaposlenika traži na Facebooku, a za preporuku dobijete 1000 eura: 'To je napravila i tvrtka Elona Muska'

U STEM industriji zaposlenici se već godinama traže putem društvenih mreža

30.12.2021.
7:00
VOYO logo

Tisuću eura ako preporučite dobrog zaposlenika! Zvuči primamljivo, a upravo na taj način novu radnu snagu traži hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila. Da stvar bude bolja, ne morate biti zaposlenik tvrtke Rimac. 

I dok iz magle niče njegov novi kampus u Kerestincu, najpoznatiji hrvatski inovator Mate Rimac na neobičan način traži nove zaposlenike. U potragu je krenuo preko Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovog puta tražimo pojačanja u nabavi i logistici. Svatko tko nam preporuči kandidata kojeg na kraju i zaposlimo, dobit će 1000 eura bez obzira na to jeste li zaposlenik Rimac grupe ili ne'', objavljeno je na Facebooku.

Građani oduševljeni ovim potezom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je super ideja, evo za mlade, tko hoće zasluži hiljadu eura bez pol frke. Ako imaš nekog prijatelja, najbolje ga je preporučit'', komentirao je Franjo iz Svete Nedelje. 

''Morala bi malo razmisliti koga preporučiti, u ovom trenu ne bi mogla reći, ali kad bi malo razmislila sigurno bi mogla dati preporuku'', komentirala je Viktorija iz Svete Nedelje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa baš za automobilsku industriju baš i nemam, nažalost. Ali da imam, vrlo rado bi preporučila'', izjavila je Brankica iz Samobora.

U STEM industriji zaposlenici se već godinama traže putem društvenih mreža. Apple je svoju ponudu za posao - za one najpametnije, sakrio duboko u kodu svoje stranice. S druge strane, neki poput Elona Muska na Redditu nude posao onima koji ga iznenade svojim znanjem. Kakvi oglasi, društvene mreže su in. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je naravno napravilo puno kompanija i izvan Hrvatske, uključivši i tvrtku Elona Muska. Samim time što je on medijski eksponiran kao Mate Rimac kod nas, taj potez je postao javan, popularan i o tome se puno pričalo'', komentirao je Dragan Petric, urednik časopisa BUG.

Kako kaže naš sugovornik, tvrtke poput Rimca sve se više okreću ovakvim potragama. Vjeruju više običnim građanima i svojim radnicima nego headhunting agencijama. No, naravno, iza svega se krije i marketing. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sigurno će tu biti puno šuma, puno besmislenih prijava. Dakle, ne mora značiti da će tvrtka Rimac doista zbog ovoga dobiti nekoliko dobrih zaposlenika'', izjavio je Petric. 

Za ljude iz IT sektora ipak nema straha, posla će uvijek biti. Procjenjuje se, samo sljedeće godine za njih će se otvoriti 3000 novih radnih mjesta - a samo Rimac u idućoj godini zapošljava novih 700.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo