NEKI SE NE MORAJU TRUDITI... / Rimac USKOK tereti da je 'sređivala' prolazak državnih ispita: Tko ih mora polagati i kolika je prolaznost?

Pod istragom su oni iz ove godine, a njih je do danas prijavilo 3682 kandidata, a njihova prolaznost je 59 posto

28.8.2020.
21:55
VOYO logo

Još dva mjeseca Josipa Rimac ostaje u istražnom zatvoru, a jedan od krimena koji joj USKOK stavlja na teret je i "sređivanje" prolazaka državnih ispita za veliki broj ljudi. 

Na meti USKOK-a su, dakle, državni ispiti koje su dužni položiti svi zaposlenici u državnoj službi i to u roku godinu dana od dana primanja na posao. On se sastoji od općeg, koji obuhvaća sedam područja, te posebnog dijela koji se odnosi na posao koji službenik obavlja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prolaznost je 59 posto

Pod istragom su oni iz ove godine, a njih je do danas prijavilo 3682 kandidata, a njihova prolaznost je 59 posto. Najviše njih, čak 35 posto ispit je odgodilo, a oni koji su pali na ispitu najviše su zapinjali na pitanjima vezanim uz sustav državne uprave i iz područja upravnog postupka i upravnih sporova.

U 2019. toj ispite je trebalo polagati 6681 kandidat, a to je učinilo i prošlo 62 posto kandidata, nešto više od 15 posto je polaganje odgodilo, a nije zadovoljilo 22 posto službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije u redu prema onima koji se moraju truditi"

"Svako nezakonito postupanje i polaganje ispita nije u redu. Nije u redu prema onima koji se moraju truditi, a pogoduje se onima koji to ne moraju", kazala je predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo