PREMIJERA IDUĆI TJEDAN / Riječani pripremaju predstavu o Milanu Mladenoviću i Ekatarini Velikoj

Image
Foto: Screenshot YouTube

Predstava je inspirirana djelovanjem neprežaljene beogradske rock grupe Ekatarina Velika, a nazivom se referira na stih "Ti si volela moj Weltschmertz" iz njihove pjesme "Radostan dan"

10.7.2015.
13:42
Screenshot YouTube
VOYO logo

Predstava "Weltschmertz" nastala u koprodukciji riječke skupine TRAFIK - Tranzicijsko-fikcijskog kazališta i HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke premijerno će se odigrati u bivšoj tvornici Rikard Benčić u Rijeci u srijedu, 15. srpnja u sklopu festivala Riječke ljetne noći, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare.

Autor koreo-režije i jedan od izvođača je Žak Valenta, a koautori i drugi izvođači su Mila Čuljak, Toni Flego, Maja Katić, Alen Liverić, Josip Maršić i Iva Nerina Sibila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostor na kojem se predstava izvodi oblikovala je Lara Badurina, koja je i autorica dijaprojekcija, skladatelj je Josip Maršić, pomoćnica redatelja Denis Kirinčić, a kostimografkinja Lara Karlavaris.

Kako je objasnio Valenta, predstava je inspirirana djelovanjem neprežaljene beogradske rock grupe Ekatarina Velika, odnosno EKV, a nazivom se referira na stih "Ti si volela moj Weltschmertz" iz njihove pjesme "Radostan dan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno danas osjećam Weltschmertz mnogo jače nego osamdesetih godina kad sam se furao na njega", kazao je Valenta.

Istaknuo je da se danas Weltschmertz, kao osjećaj iscrpljenosti, pesimizma, apatije i svjetske tuge, osjeća posvuda, na svim područjima života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi osjećamo laganu suicidalnost čovječanstva", naveo je.

Govoreći o EKV, Valenta je rekao da ga i danas jednako zaprepasti njihov spoj elokventnog muziciranja i isto takvih tekstova te kompleksnost i karizmatičnost članova grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazba EKV ne izvodi se u predstavi, a kako je kazao Valenta, autori predstave vrlo pažljivo i delikatno bavili su se glazbom i ostavštinom te grupe.

Predstava će se nakon premijere izvesti još i 16. i 17. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo