RESTORANIMA ZELENO SVJETLO, A KAFIĆIMA - CRVENO: /

Capakova zamjenica pokušala objasniti zašto oni neće moći raditi unutra

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

'U zadnjih nekoliko tjedana imamo jedan pad pa je Stožer donio odluku da se naše mjere popuste i da se vratimo životnom stilu na koji smo bili prije naviknuti', rekla je Pavić Šimetin

26.5.2021.
9:40
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Govoreći o najavljenom popuštanju epidemioloških mjera, zamjenica ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka, Ivana Pavić Šimetin, otkrila je jutros u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" HRT-a da će na svadbama smjeti biti 120 ljudi.

Međutim, gosti će morati zadovoljiti jedan od triju uvjeta - moraju imati negativan PCR, biti potpuno cijepljeni ili imati dokaz da su preboljeli covid-19 u posljednjih šest mjeseci. Istaknula je da će gosti vjerojatno na svadbe morati dolaziti s potvrdom na kojoj će biti jasno naznačeno u koju skupinu spadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
SAD SE ZNA KADA BI SE MOGLO OTVORITI GOTOVO SVE: /

Procurili su zadnji detalji popuštanja: 'Preko 1000 kafića trajno se zatvorilo'

Image
SAD SE ZNA KADA BI SE MOGLO OTVORITI GOTOVO SVE: /

Procurili su zadnji detalji popuštanja: 'Preko 1000 kafića trajno se zatvorilo'

Popis gostiju

Popis gostiju morat će se dostaviti par dana prije pa da se to sve može i naknadno provjeriti. "Taj naš trud zajednički i suzdržavanje od različitih aktivnosti doveo je do povoljne epidemiološke situacije. U zadnjih nekoliko tjedana imamo jedan pad pa je Stožer donio odluku da se naše mjere popuste i da se vratimo životnom stilu na koji smo bili prije naviknuti", rekla je Pavić Šimetin.

"Koliko sam upoznata, u petak ide odluka Stožera kojom ograničenje od 25 osoba ide na 100, otvaraju se restorani u zatvorenom prostoru, miče se ograničenje uz sprovode, tako da to su te nekakve dobre poruke koje imamo", objasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlike u ponašanju

Brojni vlasnici kafića žele znati zašto i oni ne mogu dobiti isti tretman kao i vlasnici restorana. "Tu se radi o više momenata, prvo je ta postupnost, ne ide se na to da se sve odmah otvori, tu je i razlika kako se ljudi ponašanju u restoranu, a kako u kafićima. Tamo ima više ljudi, više ljudi dolazi u kontakt, ne može se odrediti koji su to ljudi bili tamo, restoran je više stacionarna aktivnost, sjedi se u svom društvu, ako je netko pozitivan, zna se s kim je bio u kontaktu", rekla je Pavić Šimetin.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo