MARKOV TRG I DALJE JE ZATVOREN... / Petek: 'Ako MUP ima bilo kakve informacije da postoji još neka ugroza, neka to javno objavi...'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Premijer Plenković je obećao da će se napraviti cijeli novi sustav zaštite državnih institucija, ali od toga nismo dobili ništa', naglasio je Petek

6.8.2021.
10:33
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Renato Petek, neovisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u petak je održao press konferenciju.

Petek je na presici predstavio apel koji je uputio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, budući da je Trg sv. Marka već gotovo 10 mjeseci zatvoren za javnost, a nije realizirano obećanje o novoj razini sigurnosnih mjera za institucije i građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da smo se okupili točno u 10 sati na Trgu sv. Marka do kojeg ne možemo prići, kao što znamo, zbog nemilog događaja prije gotovo 10 mjeseci. Trg je zatvoren za javnost, njemu se više ne može prići", započeo je Petek.

Image
GLEDAJTE GA NA SLIKAMA /

Markov trg mogao bi još godinama ostati zatvoren za javnost

Image
GLEDAJTE GA NA SLIKAMA /

Markov trg mogao bi još godinama ostati zatvoren za javnost

'Dobili smo samo jednu ogradu'

"To nismo toliko primjećivali tijekom pandemije. Naime, prošli sam tjedan prolazio ovdje svakoga dana i vidio kako dolaze brojni turisti koji su se vratili u grad i dolaze do ograde i pitaju se zašto je ovaj trg zatvoren i oni koji su dolazili ranije u Zagreb mogli su prije pristupati i crkvi sv. Marka, ali skroz doći i do Vlade i do Sabora, što je za njih bilo iznenađujuće da mogu pristupati tako važnim državnim institucijama i da se nalaze u takvoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga sam uputio apel premijeru Plenkoviću, ministru Božinoviću, ali i gradonačelniku Zagreba sa zahtjevom da se otvori trg.

Ako MUP 10 mjeseci od terorističkog napada ima bilo kakve informacije da postoji još neka ugroza, neka to javno objavi i neka obavijesti građane o tome. Premijer Plenković je obećao da će se napraviti cijeli novi sustav zaštite državnih institucija, dakle Vlade i Sabora, s ove strane i Gradska skupština, ali od toga nismo dobili ništa", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo samo jednu ogradu koja sprječava građane da dolaze na trg, koji je od velike važnosti za grad Zagreb", rekao je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo