OKREĆE SE ANALIZAMA / Relković dao ostavku na mjesto savjetnika ministra Kovačića i pokrenuo blog: 'Iduća dva mjeseca posebno ću se posvetiti analitici lokalnih izbora'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Blog sam otvorio jer je problematika nezavisnih puno šira od bilo koje opcije. Ona je neobrađena i golema, a nitko ju ni za jedne izbore nije pripremao'

27.3.2017.
12:39
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Relković, koji je imenovan posebnim savjetnikom za poslove unutarnje politike Mostovog ministra uprave i potpredsjednika Vlade Ivana Kovačića, dao je ostavku na toj poziciji. "Ovdje se ne radi o dužnosničkoj poziciji, već o apsolutnoj savjetodavnoj poziiciji i to ne savjetodavna iz službeničke perspektive koja se mora popuniti. 

To je dodatna pozicija savjetnika koja ide uz osobni izbor i tu ministar ne treba nikoga u perspektivi", rekao je Relković za Vijesti.hr. Kako kaže, na ministru je da odluči hoće li dovesti nekog novog na njegovu poziciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Relković se odlučio posvetiti blogu besplatnaPOLITIKA na kojem će se kao nezavisni politički analitičar, savjetnik i komentator posvetiti analitici lokalnih izbora iz perspektive nezavisnih lista.

"Blog sam otvorio jer je problematika nezavisnih puno šira od bilo koje opcije. Ona je neobrađena i golema, a nitko ju ni za jedne izbore nije pripremao. Iduća dva mjeseca posebno ću se posvetiti analitici lokalnih izbora. Budući da imam naznaku da će biti raznih udruživanja nezavisnih, ne samo u okviru Mosta, radi se o prevelikom gradivu na kojem će trebati raditi danonoćno", rekao je Relković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Relković je rekao kako zbog potencijalnog sukoba interesa neće službeno sudjelovati u izbornim kampanjama Mosta te da je zbog toga dao i ostavku na mjestu posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade i ministra uprave.

"Mislim da će se situacija u pojedinim izbornim jedinicama, kada su u pitanju lokalni izbori, kapilarno promijeniti. Prva analiza ide van već sutra i odnosi se na Primorsko-goransku županiju jer tamo postoji postoji udruživanje koje su pokrenuli gradonačelnici Gorskog kotara s Hrvojem Burićem, nezavisnim kandidatom za riječkog gradonačelnika", objašnjava Reklović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Primorsko-goranske županije, kaže, na red dolazi analiza koja će obuhvatiti Koprivničko-križevačku županiju, a zatim analiza Šibensko-kninske županije. "Postoji čitav niz oblika udruživanja i to će promijeniti sliku izbora. Ako ste dosada imali 15 nezavisnih lista koje su bile nepovezane, one nisu urodile rezultatima na županijskoj razini. Jednom kada se povežu, ne samo da će prijeći izborni prag u županiji nego će utjecati na to hoće li u nekoj županiji na vlasti biti HDZ ili SDP", tvrdi Relković.

"S nezavisnima je nepoznata situacija, a svi su ohrabreni da se udruže. Sada se može dogoditi nova dinamika lokalnih izbora", smatra Relković i dodaje kako će se u idućim danima moći vidjeti iscrpna i cjelovita analiza potencijala nezavisnih lista po županijama na temelju prošlih lokalnih izbora 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo