Tužiteljstvo ga nije ispitalo /

Rekonstrukcija slučaja Brkić i brojne nelogičnosti: Sudac je 'prekočio' ključnog svjedoka?

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U slučaju Milijana Brkića i curenja informacija iz sustava otkriva se sve više u najmanju ruku čudnih okolnosti

5.10.2018.
10:02
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić objavio da su spisi nestali te da svjedoci nisu teretili Brkića, doznaje se da sudac istrage nije ispitao ključnog svjedoka. 

Iako je Sara Sikirić nakon uhićenja policiji rekla da je od poduzetnika N. S., s kojim je bila u kontaktu, doznala da je upravo Milijan Brkić u jednoj konobi spomenuo da su “te kurve” – kako je nazvao prostitutke, pod mjerama, tužiteljstvo, prema za sada dostupnim informacijama, nije tražilo da N. S. bude ispitan kao svjedok o mogućem curenju tajnih policijskih podataka, piše Telegram

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da svjedoci na sudu nisu potvrdili ono što su ranije izjavili policijskim inspektorima, te da postupak očito nije detaljnije provođen, za pretpostaviti je da je slučaj nakon toga zaključen. Protiv Brkića, iako su postojale snažne indicije, nije proveden ni interni postupak unutar Ministarstva unutarnjih poslova, a i samo suđenje Perunovići i Sari Sikirić finalizirano je već do kraja kolovoza 2011. godine, njihovim priznanjem i blagim kaznama.

Nakon što je sudac istrage ispitao to dvoje svjedoka, postupak je zaključen. Bez da su ispitani ključni ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo