incident na proslavi / Zbog transparenta 'HDZ grobari Vinkulju ste ubili' došla im policija: 'Dirnuli smo u osinje gnijezdo'

Image
Foto: Screenshot Facebook

Cibalia slavi 100. rođendan, ali navijači nisu zadovoljni stanjem u klubu

3.6.2019.
8:20
Screenshot Facebook
VOYO logo

Nogometni klub Cibalia slavi 100 godina, a povodom velikog jubileja u dvorani Barun Trenk u Vinkovcima u petak je održan svečani program.

Veliki jubilej došli su proslaviti brojni članovi, dioničari, navijači, bivši igrači Cibalije, ali i predstavnici Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečani program u jednom su trenu prekinuli navijači, Ultras, koji su ispred same pozornice razvili veliki transparent na kojem je pisalo 'HDZ grobari Vinkulju ste ubili'. Sve to popraćeno i navijačkim skandiranjem s uvredama.

Vinkovački 100 godišnjak, kao i mnogo toga u Vinkovcima i Slavoniji, upropašten je i doveden na korak od propasti od strane politike. Najvjerniji navijači, koji klubu ni u natježim trenucima nisu okrenuli leđa, iskoristili su ovu veliku obljetnicu da skrenu pozornost javnosti na, za njih, najveće krivce - HDZ. Stranka je to koja je od osamostaljenja Republike Hrvatske konstantno na vlasti u Vinkovcima i koja je godinama postavljala raznorazne funkcionere u klub koji su na kraju doveli da Cibalia 100 godina slavi u trećoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dva dana nakon događaja u petak - navijačima koji su prekinuli na kratko svečanost policija je pokucala na vrata i uručila prekršajne prijave, piše portal SiB

Lokosi su to objavili i na svojoj Facebook stranici, a objavu prenosimo u cijelosti:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, događaj se zbio u petak navečer, a vidimo kako brzo 'institucije' mogu reagirati kada rade u službi vladajućih.

Kada ti nedjeljom za vrijeme ručka dva policajca dođu kući, znaš da si dirnuo u osinje gnijezdo. Istina boli. Boli do jaja. Naravno da nisu slučajno upali baš u nedjelju i baš za vrijeme ručka...To su klasične metode zastrašivanja kojima su se koristili neki propali sistemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uništili ste proslavu sto godina Cibalije!" kaže drot...

Odgovor je bio briljantan, tako da su se i organi reda smijali tridesetak sekundi.
"Mi uništili proslavu pa dobili prijave, a oni uništili Cibaliju pa dobili zahvalnice!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako otprilike funkcionira naš grad i naša država. Ne smiješ lopovu reći da je lopov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudi koji su doslovno uništili sve oko sebe, dijele si nekakve zahvalnice i plakete... Ali to je postalo toliko normalno danas, da nitko više ni ne obraća pažnju. Ljude ne zanima. To je utopija, kažu. A i ako se pojavi nekakva šačica entuzijasta, tada se promptnom reakcijom, na sve moguće načine, gazi one najhrabrije među nama.

Ali nećete nas zgaziti monstrumi jedni! Nećemo dozvoliti da nepravda i laž pobijedi! Vama je ova država dala sve. Uhljebili ste svoje sinove i kćeri, rođake i prijatelje. I one što vam ližu jaja i bulju. One najogavnije što postoje. Što su svoje ideale i prijatelje prodali za stolicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali neke od nas nećete nikada ušutkati ni kupiti, ma koliko nedjelja nam pokvarili, ma koliko otkazima prijetili, ma koliko niskim, pokvarenim i podlim potezima se služili!

Ovo je tek početak. Vrijeme će pokazati. Prelazit ćete na drugu stranu ulice pognutih glava bando lopovska, prevarantska, zločesta, podla, odvratna!!!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Revoltiralo je to dodatno navijače, ali i građane koji su se jučer navečer  okupili u centru grada opet uz transparent "HDZ lopovi, Vinkulju ste sje****".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo