'MORALI SMO IH SANKCIONIRATI' / Ravnatelj zadarske bolnice stao u obranu medicinskih sestara: 'Jedna je imala rođendan, popile su kap alkohola'

Image
Foto: Jure Zubčić / Facebook

Uprava bolnice još je poručila da su medicinske sestre stup zdravstvene njege, kao i cijelog sustava, a ovakav nepromišljeni potez neće umanjiti njihovu važnost i doprinos u radu zadarske Opće bolnice.

11.8.2023.
13:15
Jure Zubčić / Facebook
VOYO logo

Ravnateljstvo zadarske Opće bolnice istražilo je okolnosti pijenja medicinskih sestara na dužnosti. Fotografije je e je objavio predsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić te priopćenju u kojem traži ostavku glavne sestre i ravnatelja te bolnice.

Ubrzo potom iz bolnice su objavili kako su "iznenađeni viđenim", a ponašanje sestara osudio je i sindikat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEMA OPRAVDANJA /

Zadarska bolnica o pijanci medicinskih sestara: 'I mi smo neugodno iznenađeni. Pokrećemo postupak!'

Image
NEMA OPRAVDANJA /

Zadarska bolnica o pijanci medicinskih sestara: 'I mi smo neugodno iznenađeni. Pokrećemo postupak!'

Sada, nakon provedene istrage Uprava bolnice ponovila je da su zgroženi ponašanjem, ali da je postupak još u tijeku. "Opća bolnica Zadar će u žurnom roku provesti propisan postupak u svrhu utvrđenja svih činjenica i okolnosti navedenog događaja", poručili su.

Primijenit će se i odgovarajuće mjere kada se završi postupak. Uprava bolnice još je poručila da su medicinske sestre stup zdravstvene njege, kao i cijelog sustava, a ovakav nepromišljeni potez neće umanjiti njihovu važnost i doprinos u radu zadarske Opće bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao za RTL rekao dr. Željko Čulina, ravnatelj ove zadarske bolnice, medicinskim su sestrama izrečene opomene i odluke o mjerama proslijedili su njihovu osnivaču Zadarskoj županiji i Ministarstvu zdravstva.

'Jedna je imala rođendan i u to ime su popile kap alkohola'

"Povjerenstvo za unutarnji nadzor utvrdilo je da je jedna od sestara imala rođendan i da su u to ime popile kap alkohola te da one dvije boce na slici koju je objavio predsjednik SDP-a ne oslikavaju pravo stanje jer je više bila riječ o zezanciji te su sestre sasvim normalno odradile svoju smjenu. Niti su pile, niti su se opile, već su, potaknute rođendanom jedne od njih i Danom domovinske zahvalnosti, jedna drugu počastile s kapi alkohola", pojasnio je Karuc i dodao da je bolnica to ne odobrava zbog čega i jesu poduzeli disciplinske mjere, prenosi Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alkohol se ne smije konzumirati za vrijeme radnog vremena i na to smo morali reagirati sankcijama", kazao je zamjenik ravnatelja.

"Riječ je o vrlo ozbiljnim i vrijednim sestrama koje na poslu daju sve od sebe i koje su se počastile doslovno s kapi alkohola što, opet napominjem, nikako ne odobravamo, ali nam jednako tako nije ni drago da se zbog toga blati cijelu bolnicu, niti da se na ovom događaju zarađuju jeftini politički bodovi", poručio je Karuc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo