NEMA OPRAVDANJA / Zadarska bolnica o pijanci medicinskih sestara: 'I mi smo neugodno iznenađeni. Pokrećemo postupak!'

Image
Foto: Jure Zubčić / Facebook

I sindikat je osudio alkoholiziranje na radnom mjestu pa rekao da ne postoji nikakvo opravdanje za takvo ponašanje

7.8.2023.
15:55
Jure Zubčić / Facebook
VOYO logo

Iz zadarske bolnice oglasili su se povodm fotografija i navoda koje je objavio SDP-ovac Jure Zubčić da medicinske sestre u zadarskoj bolnici piju alkohol za vrijeme radnog vremena, javlja 24sata.

"Nastavno na medijske objave koje se odnose na navodnu konzumaciju alkohola od strane djelatnika Opće bolnice Zadar u prostorijama ustanove, ovim putem Vas želimo izvijestiti da smo i sami neugodno iznenađeni viđenim. Opća bolnica Zadar će u žurnom roku provesti propisan postupak u svrhu utvrđenja svih činjenica i okolnosti navedenog događaja. Po završetku postupka primijenit će se odgovarajuće mjere. Svakako treba istaknuti da su medicinske sestre stup zdravstvene njege i cjelokupnog sustava te ovakav, nepromišljeni potez neće umanjiti njihovu važnost i doprinos u radu Opće bolnice Zadar", kazali su iz zadarske bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav čin je ishitren i nepotreban

I sindikat je osudio alkoholiziranje na radnom mjestu pa rekao da ne postoji nikakvo opravdanje za takvo ponašanje. Zakonom o radu, dodali su, sve je rečeno. Zabranjeno je držanje i korištenje alkohola na radnom mjestu, objasnili su, no smatraju da je ovo, ipak, bila nekakva specofična situacija.

"Medicinske sestre, koliko je meni poznato nisu dosad napravile ovakvo nešto pa je ovo, rekla bi, izvanredna situacija, a najbolje će biti čuti i njihovu stranu priče, pa njihove nadređene odnosno ravnatelje o možebitnim posljedicama", rekla je Dajana Subić, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Zadarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PIJANKA U ZADARSKOJ BOLNICI? /

Šef županijskog SDP-a traži ostavku ravnatelja i glavne sestre: 'Tamo se alkoholiziraju tijekom radnog vremena'

Image
PIJANKA U ZADARSKOJ BOLNICI? /

Šef županijskog SDP-a traži ostavku ravnatelja i glavne sestre: 'Tamo se alkoholiziraju tijekom radnog vremena'

I dalje nije poznato što je dovelo do navodnog slavlja, ali na Instagramu je označena zadaska bolnica. Ne sjeća se je li se ikad neki ovakav događaj dogodio u Općoj bolnici Zadar, otkriva Subić koja je na funkciji 25 godina. Dodala je da je "takav čin ishitren i nepotreban i šteti svim onim vrijednim i požrtvovnim sestrama koje savjesno obavljaju svoj posao".

Etički kodeks medicinskih sestra i tehničara ne dozvoljava takvo ponašanje u medicinskim ustanovama, a Dajana Subić rekla je kako se nada da će ovo svima biti jedna opomena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo