Gostovao u RTL-u Danas / Ravnatelj bolnice o štakoru u bolničkom šatoru: 'U najskorije vrijeme napravit ćemo deratizaciju'

Gost RTL-a Danas bio je Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku

10.3.2021.
19:00
VOYO logo

Gost RTL-a Danas bio je Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić koji je, između ostalog komentirao situaciju sa štakorom u internističkom šatoru i kako se to moglo dogoditi.

Image
NEŽELJENI GOST /

Štakor Slavko izazvao paniku u šatoru sisačke bolnice: 'Sestre se boje. Nisam ga vidio, ali sam ga čuo'

Image
NEŽELJENI GOST /

Štakor Slavko izazvao paniku u šatoru sisačke bolnice: 'Sestre se boje. Nisam ga vidio, ali sam ga čuo'

''Ja sam jutros dobio informacije od pročelnice internističke službe da osoblje koje radi ovdje u šatorima u dvorištu je primijetilo štakora. Naravno u izvanrednim uvjetima u kojima mi sad radimo, znači veliki broj šatora, kontejnera, oštećenih ali praznih zgrada, gradilište je u krugu bolnice, naravno da je to sve preduvjet za pojavu bilo kakvih životinja, naravno i štakora i miševa i mi smo već poduzeli određene korake. Obavijestili smo službu za deratizaciju koja će u najskorije vrijeme napraviti deratizaciju. Ovaj slučaj smo iskoristili da napravimo i jednu izvanrednu deratizaciju cijele bolnice koja će se u najskorije vrijeme obaviti. Mi nastojimo i da bolnicu pustimo da radi u što većem obimu, u punom kapacitetu. Naravno, to će biti s obzirom na veliko oštećenje bolnice dug put i nimalo lagan. Jedno određeno svjetlo u svemu tome je izgradnja središnjeg paviljona. Očekujemo izgradnju paviljona i naravno da će se onda povećati standard i za naše bolesnike i djelatnike'', rekao je Dujmenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se nada da će i šatori uskoro nestati i da više neće biti potrebni. ''Vrlo brzo nakon što se otvori zgrada središnjeg paviljona, to je zgrada od nekih 8800 kvadratnih metara. završetak radova je negdje 31. ožujak nakon tehničkih pregleda i ostalih administracija, nadam se da će u svibnju primiti prve pacijente tako da će to poboljšati nivo liječenja svih pacijenata i uvjete naših djelatnika'', kazao je.

Komentirao je i situaciju s Covidom i osjeti li se pad hospitalizacija i u Sisku. ''Što se tiče Covid pacijenata naravno da je to u jednoj korelaciji s epidemiološkom situacijom u našoj županiji. Nešto je manji priljev Covid bolesnika, dnevno imamo 4-5 bolesnika koji su Covid pozitivni s obostranom upalom pluća, sa srednje teškom kliničkom slikom. Jedan dio bolesnika koji imaju blaže simptome stabiliziraju se kod nas u šatorima i nakon toga se otpuštaju na kućno liječenje, međutim jedan dio koji zahtijeva terapiju kisikom odlazi u KB Dubrava. Otprilike svaki drugi treći dan, odlazi bolesnik u KB Dubrava, ali sve je u korelaciji s epidemiološkom situacijom'' zaključio je Dujmenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo