OGLAS

NESREĆA KOD RIJEKE / Raščišćavanje pruge nakon željezničke nesreće moglo bi trajati do deset dana, alternativni pravac ide kroz Sloveniju

Image
Foto: RTL

Za prijevoz putnika su organizirani autobusi, a teretni promet neće se moći odvijati prugom dok se ne otkloni i zadnji dio vlaka

12.12.2023.
15:50
RTL
VOYO logo

Raščišćavanje pruge nakon željezničke nesreće koja se u ponedjeljak dogodila nedaleko Rijeke moglo bi trajati sedam do deset dana, a dogovoreno je da alternativni pravac za neprekidni prijevoz tereta iz Rijeke bude preko Slovenije,  doznaje se u utorak iz HŽ Infrastrukture.

"S obzirom da se nesreća dogodila u usjeku i da nam vremenske prilike ne idu na ruku, raščišćavanje bi moglo trajati sedam do deset dana. Naš je plan doći s obje strane i početi vagon po vagon rezati i izvlačiti,“ odgovorili su Hini iz HŽ Infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prijevoz putnika su organizirani autobusi, a teretni promet neće se moći odvijati prugom dok se ne otkloni i zadnji dio vlaka. 

Kako teretni promet ne bi stajao, sa slovenskom tvrtkom Slovenske železnice – Infrastruktura dogovoreno je da alternativni pravac za neprekidni prijevoz tereta iz Rijeke bude preko Slovenije, tj. kolodvora Ilirska Bistrica do 22. prosinca, odnosno dok se mjesto događaja i željeznička infrastruktura ne saniraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očevid nesreće još je u tijeku, najavljeno je da bi istražne radnje trebale biti gotove u poslijepodnevnim satima, a tada kreće i raščišćavanje. Međutim, istraga nadležnih tijela nastavlja se i nakon toga,“ naveli su iz HŽ Infrastrukture.

Tri istražitelja željezničkih nesreća Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu izašla su u ponedjeljak na teren radi očevida nakon naleta teretnog vlaka na pružno vozilo u ponedjeljak ujutro kod Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevid nastavljen danas

Iz Agencije su u utorak rekli kako očevid traje, prekinut je jučer oko 17 sati zbog mraka, a nastavljen jutros oko osam sati te bi u srijedu trebao biti završen.

POGLEDAJTE VIDEO: Amiru koja godinama živi uz kolodvor jutros je probudila nesreća: 'Vlak je samo produžio dalje s jakom sirenom'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se prikupe svi relevantni podaci u vezi nesreće i napravi analiza svih podataka, utvrdit će se je li bilo propusta u vezi sigurnosti željezničkog sustava te će se odlučiti o pokretanju sigurnosne istrage, naveli su iz Agencije

U sudaru teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia, koji je prevozio žitarice, i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture,  koji se u ponedjeljak ujutro dogodio između kolodvora Meja i Škrljevo nedaleko Rijeke, nije bilo teže ozlijeđenih ni smrtno stradalih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teretni vlak s 19 vagona, koji se iz Mađarske kretao prema Rijeci, iz nepoznatih razloga nije se zaustavio na kolodvoru Meja, što je bilo obavezno.

Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo, koje služi za održavanje željezničke infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da su otkazale kočnice teretnog vlaka, nakon čega je dio teretnog vlaka iskočio iz tračnica, a teret se rasuo.

Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo