'Najbolja solucija' /

Ramljak najavio razdvajanje Mercatora i Konzuma u BiH, u rujnu isplate dobavljačima

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Ante Ramljak, izvanredni povjernik za Agrokor, najavio je da će u BiH doći do razdvajanja Mercatora i Konzuma, ocijenivši to 'najboljom solucijom'

13.7.2017.
12:07
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Razdvajanje bi trebalo biti gotovo do 1. rujna. Mercator će dobiti 83 dućana koji su bili u najmu ili njegovom vlasništvu prije spajanja s Konzumom, donosi N1.

Ramljak je potvrdio kako je s dobavljačima Konzuma u BiH postignut konačni dogovor o isplati dugova, koja bi trebala početi u rujnu, te nastavku poslovne suradnje, a najavio je i dokapitalizaciju Konzuma BiH sredstvima kojima sada raspolaže uprava koncerna u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobavljači su jako dobro prihvatili dogovoreno. Konzumu ostaju njegovi dućani. Radi se o razdvajanju i vraćanju na početne pozicije 2013. godine. Analize u ovih mjesec dana su pokazale da je to najbolja solucija i da imamo dva različita formata u BiH. Danas je to i detaljno financijski prezentirano nabavljačima i mislim da smo ih uvjerili da će im dugovi biti vraćeni i da je vraćeno, nadam se i povjerenje", kazao je Ante Ramljak, donosi N1.

Vladin povjerenik istaknuo je da neće biti naglih otpuštanja zaposlenika jer za to u ovom trenutku nema potrebe. "Neophodno nam je restrukturiranje kao smanjenje troškova poslovanja. Nije nužno da se to odnosi na zatvaranje i otpuštanja. Radit ćemo na tome da ljude koji rade prebacimo. Imamo drugu situaciju da u nekim dućanima imamo i manjak ljudi, tako da ćemo do optimalne brojke doći preslagivanjem zaposlenika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeka je izrade analize o održivosti poslovanja Konzuma, nakon završetka koje će se znati koliko je dućana nerentabilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo