Uskoro obraćanje premijera /

Ramljak: 'Moja ostavka je neopoziva', danas službena potvrda njegovog odlaska

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Kako je potvrdio za Večernji list, njegova ostavka je neopoziva, a istu je podnio jer je razočaran i ljutit na Vladu i HDZ

21.2.2018.
7:46
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Na jučerašnjem sastanku s premijerom i njegovim suradnicima izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak podnio je neopozivu ostavku, doznaje Večernji list.

Sastanak navodno nije bio nimalo ugodan. Ramljak je iz Banskih dvora izašao oko 21.20 sati, i to na stražnji izlaz kako bi izbjegao novinare. Nedugo nakon njega s Markova trga su između ostalih, otišli i premijer Plenković te Martina Dalić. Službena objava da Ramljak više nije Vladin povjerenik očekuje se danas. Tijekom dana očekuje se da će se javnosti obratiti Plenković i Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je potvrdio za Večernji list, njegova ostavka je neopoziva, a istu je podnio jer je razočaran i ljutit na Vladu i HDZ. Premijer Plenković jučer je razgovorao i s ključnim vjerovnicima Agrokora, bez čijeg odobrenja ne može smijeniti Ramljaka s obzirom na odredbe ugovora o roll up kreditu.

Ramljak je već tjednima pod golemim pritiskom i medija i politike zbog financijskih aranžmana sa svojim savjetnicima, a zadnja stvar koja se Ramljaku stavlja na dušu i koja je očito prelila čašu je otkriće da je Ramljak do 30. travnja prošle godine bio prijavljen kao djelatnik tvrtke Texo Management iako je 20 dana prije toga datuma počeo raditi kao državni upravitelj Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić jučer navečer prokomentirala je novinarima ispred Banskih dvora neslužbene informacijame prema kojima je Ante Ramljak ponudio Vladi svoju ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor.

"Sve ćete vidjeti sutra", kratko je jučer poručila novinarima Dalić. 

Martina Dalić oko 21.50 sati je napustila zgradu Vlade ispred koje su se okupili brojni novinari, nakon što je više portala objavilo neslužbenu informaciju kako je Ramljak ponudio ostavku na sastanku u Vladi na kojemu su uz njega sudjelovali i premijer Andrej Plenković s najužim timom te predstavnici vjerovnika Agrokora.

Ramljak je Banske dvore napustio oko 21.20 sati, a prema neslužbenim informacijama, formalna odluka o Ramljakovoj ostavci očekuje se danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo