Korak naprijed / Radnici Đure Đakovića neće u štrajk na Badnjak: Plaće su sjele, ali i dalje je neizvjestan nastavak proizvodnje

Iako na današnjem sastanku nije doneseno konačno rješenje, Uprava vjeruje kako je ovo korak do toga

21.12.2019.
18:54
VOYO logo

Radnici Đure Đakovića ipak neće prosvjedovati na Badnjak zbog neisplate plaća. Predstavnike slavonskobrodske grupacije jutros je primio ministar gospodarstva Darko Horvat kako bi pokušali riješiti probleme. Radnici će, najavio je, dobiti zaostale plaće, a Đuro Đaković neće u stečaj.

Ministar nudi prva kratkoročna rješenja: "U 10 sati u ponedjeljak i zadnja kuna plaće za 10 mjesec radnicima Đure Đakovića će biti isplaćena", rekao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od vodećih tvrtki u metaloprerađivačkoj industriji s dugom tradicijom i ugledom u cijelom svijetu - već mjesecima je na koljenima. A radnici koji iščekuju zaostale plaće i proteklih dana s ulice su molili za rješenje.

"Nažalost doživjeli smo ovo da se moramo boriti za tvrtku i svoje dostojanje da se ne bi našli na ulici s 56 godina života. To je žalosno", rekao je predstavnik sindikata branitelja Ivan Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed je ovime samo odgođen

Za plaće je sada skupljen novac, no računi su blokirani, a i dalje je neizvjestan nastavak proizvodnje, jer ministarstvo pregovara s bankama.

"Ono što je bio prioritet našeg sastanka je zapravo nastavak financiranja proizvodnje koja je dovela do ovakvog stanja trenutnog i sa neisplatom plaća tako da smo razrađivali modele oko nastavka financiranja i ja sam optimist", rekao je član Uprave Đuro Đaković Grupe, Slaven Posavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako na današnjem sastanku nije doneseno konačno rješenje, Uprava vjeruje kako je ovo korak do toga. 

"Imamo nekoliko modela, vjerujem da ćemo u narednih nekoliko dana donijeti konačan odabir  modela koji riješava trenutnu situaciju u Specijalnim vozilima", rekao je predsjednik Uprave Đuro Đaković Specijalnih vozila, Danijel Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku se borimo s vremenom. Dakle, ušli smo u jedno vremensko razdoblje unutar koga je dosta teško komunicirati s financijskim institucijama i ovaj današnji sastanak ide u prilog tome da se predmetna situacija želi što je brže moguće razriješiti", ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat

Prosvjed radnika Đure Đakovića ovime je samo odgođen. Što ne znači da se i neće održati. Sve ovisi o tome hoće li radnici sve ovo što su čuli od ministra, čuti i od premijera s kojim imaju sastanak u ponedjeljak. Na Markovom trgu.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo