razmirice s upravom / Zaposlenici Croatia Airlinesa planiraju štrajk usred turističke sezone

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

U upravi Croatia Airlinesa kažu da nisu dobili obavijest sindikata ORCA o industrijskoj akciji te da u skladu s time ne mogu komentirati najave štrajka

15.6.2017.
15:09
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Zaposlenici hrvatske nacionalne aviokompanije okupljeni u ORCA-i odlučili su se na štrajk jer s Upravom nisu postigli dogovor o kolektivnom ugovoru, piše N1.

Prethodni kolektivni ugovor istekao je 31. prosinca 2013. godine, a pokušaji mirenja uprave i sindikata u svibnju nisu prošli uspješno. U ORCA-i su nezadovoljni dosadašnjim kolektivnim ugovorom koji im je nametnut 2013. godine kada su štrajkali zahtijevajući zadržavanje prava iz prijašnjeg kolektivnog ugovora, te sada traže pregovore o novom ugovoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nije poznato kad će biti organiziran najavljeni štrajk, a iz ORCA-e su izjavili kako je organizacija takve industrijske akcije prilično složena pa se može očekivati da će on započeti u srpnju - usred turističke sezone. 

U upravi Croatia Airlinesa kažu da nisu dobili obavijest sindikata ORCA o industrijskoj akciji te da u skladu s time ne mogu komentirati pitanja vezana uz navodni štrajk. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ističu da uprava od studenoga 2016. godine poziva socijalne partnere na konstruktivan dijalog i kolektivne pregovore, a u cilju potpisivanja novoga kolektivnog ugovora, piše N1. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo