'JA TO NISAM ČUO' /

Pupovac o Milanoviću: 'To nisu riječi dostojne ovog mjesta i ovog dana'

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

'Bojim se da to nisu riječi dostojne spomena na ovom mjestu i u ovo vrijeme i da to nisu riječi dostojne ovog mjesta i ovog dana'

22.4.2022.
14:22
Edina Zuko/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac u petak je za izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića, da bi mu problem bio s njim sudjelovati na komemoraciji u Jasenovcu jer je rekao da je HV počinio etničko čišćenje u Oluji, naveo da uopće nije dostojna komentara.

"Bojim se da to nisu riječi dostojne spomena na ovom mjestu i u ovo vrijeme i da to nisu riječi koje su uopće dostojne ovoga mjesta i ovoga dana. I to je sve što bih rekao povodom onog što ste vi čuli, a ja nisam", rekao je Pupovac novinarima nakon komemoracije žrtvama ustaškoga logora Jasenovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KREMLJENKO VS. UDBAŠENKO /

Udba, Gotovina i mjerenje hrvatstva: Kako se Plenković navukao kao muha na ljepilo, i što to, zapravo, Milanović smjera

Image
KREMLJENKO VS. UDBAŠENKO /

Udba, Gotovina i mjerenje hrvatstva: Kako se Plenković navukao kao muha na ljepilo, i što to, zapravo, Milanović smjera

Strože kazne za pozdrav ZDS

Odgovarajući novinarima na pitanja o strožim kaznama za pozdrav Za dom spremni Pupovac je rekao:

"Započeli smo razgovor o tome kako riješiti pitanje sankcioniranja. To je prvi konkretan razgovor o tome. Vjerujem da ćemo doći do rješenja prihvatljivog svima. Dobro je da smo se pomaknuli u tom pogledu. Otvoreni smo za efikasna rješenja koja će početi mijenjati stanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O praksama sudova rekao je: "Pretpostavlja se da sudovi imaju ujednačenu sudsku praksu oko definiranog odlukama Ustavnog suda. To je dovoljna osnova da sudovi ujednače praksu i svi koji tome trebaju doprinijeti, to trebaju učiniti."

Komentirao i Milanovića

"Dogovorili smo se za akcijski plan za Jasenovac i druge logore. Dogovorili smo se da tražimo rješenje oko sankcija i simbola. Akcijski plan će imati precizne rokova, a što se tiče sankcija, nastavit ćemo razgovore i vjerujem da će to biti u roku koji će omogućiti brze rezultate. Očekujemo da to bude i prije komemoracije iduće godine", dodao je.

O komentarima predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da ne bi bio uz njega u Jasenovcu, Pupovac je rekao: "Bojim se da to nisu riječi dostojne spomena na ovom mjestu i u ovo vrijeme i da to nisu riječi dostojne ovog mjesta i ovog dana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo