TKO STOJI IZA TOGA? / Puljak jutro nakon pobjede progovorio o seks skandalu: 'Za ljude koji se bave time, nema mjesta u hrvatskoj politici'

Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixselll

Kaže i kako je osnovni problem HDZ-a taj što su podcijenili građane Splita i obraćali im se svisoka

11.7.2022.
10:04
Miroslav Lelas/Pixselll
VOYO logo

Ivica Puljak novo-stari je gradonačelnik Splita. Na izborima održanima u nedjelju osvojio je 27.496 glasova, a njegov protukandidat Zoran Đogaš 13.243. Puljak je za N1 rekao kako je ponovno osvojio fotelju gradonačelnika jer su građani tako htjeli.

"Drago nam je, ali ovo je i velika obveza. Sve shvaćamo ozbiljno pa i podršku građana. Odmah počinjemo raditi da realiziramo sve što smo obećavali. Nismo se nikad bojali rada, uvijek u životu smo radili i radit ćemo i sada. Građani su spremni nastaviti ovim smjerom, spremni smo da Split postane grad primjer i da se proširi i na cijelu Hrvatsku ovakva jedna pobjeda nad HDZ-om", kazao je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPLIT JE IZABRAO /

Puljak je pobjednik izbora, obratio se Splićanima: 'Učinit ćemo da Split bude centar regije i da bude primjer. Želim dva puna mandata'

Image
SPLIT JE IZABRAO /

Puljak je pobjednik izbora, obratio se Splićanima: 'Učinit ćemo da Split bude centar regije i da bude primjer. Želim dva puna mandata'

Poslao poruku suparnicima

Na pitanje hoće li biti gradonačelnik i onih koji nisu glasali za njega, Puljak kaže kako treba biti gradonačelnik svih. "Jasno je da politika kakva je bila do sada demotivira ljude da sudjeluju u političkom procesu. Pitali su me imamo li dovoljno ljudi za upravljanje gradom. Mi radimo javne natječaje za sve poziciji, ima dovoljno Splićana za sve", kaže.

Poslao je i poruku svojim suparnicima: "Moja poruka im je da prihvate i shvate da su građani rekli da se ne slažu s onim što su radli, da njihove ideje ne prolaze više u Splitu i da budu konstruktivni u GV-u. Neka kritiziraju, mi smo spremni na kritike, ali neka zajedno radimo na tome da se poboljša politička kultura i da Split bude primjer."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako je osnovni problem HDZ-a taj što su podcijenili građane Splita i obraćali im se svisoka.

"Mi smo bili među građanima i govorili im da stranačke iskaznice nisu važne za dobivanje posla, da na natječajima pobjeđuju najbolji, da nema vaših i naših. Mislim da su to građani prepoznali i ovo je dobar smjer, ne samo za grad Split, nego i za Hrvatsku", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko glavnih prioriteta u mandatu

Govorio je i o seks-skandalu koji se dogodio tijekom kampanje te poručuje kako će inzistirati da se ispita tko stoji iza tih političkih podmetanja. "Za ljude koji se bave takvim stvarima, nema mjesta u hrvatskoj politici", kaže.

Puljak kaže kako je uvijek potrebna suradnja s centralnom vlasti i županijom te da je i dosad, uz neke sitne iznimke, dobro surađivao s njima. "Inzistirat ćemo da Split dobije ovlasti županije da može sam upravljati svojim procesima. Što se tiče ministara i Vlade, oni su ministri svih građana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i prioriteta u svojem mandatu: "Moramo vrlo temeljito očistiti grad, posvetiti se projektu odvajanja otpada i ostvariti cilj da u naredne tri godine u Gradu odvajamo 50 posto otpada." Dodaje da će prvi dan u novom mandatu predstaviti okvir za razvoj Splita u naredne tri godine. No, kaže da ima nekoliko osnovnih prioriteta: gospodarenje otpadom, izgradnja garaža i parkirališta i nastavak velikih projekata, izgradnja vrtića i škola.

"Te stvari će se vidjeti u narednih godinu i pol dana, kada će sva djeca imati mjesto u vrtiću. Vidjet će se i prvi obrisi projekta Žnjan, nadam se da neće biti nikakvih administrativnih problema."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo