NOVI STARI GRADONAČELNIK / Puljak nakon pobjede: 'Split će biti put za cijelu Hrvatsku, grad bez povlaštenih i klijentelizma'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ovo što će se događati u Splitu je jedan način života, rekao je Puljak i ponovio da će biti gradonačelnik svih građana Splita

11.7.2022.
7:15
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Novoizabrani splitski gradonačelnik Ivica Puljak u nedjelju je  navečer izjavio kako je sa svojim suradnicima ostvario veliku pobjedu te je najavio kako će se Splitom drukčije upravljati nego u posljednjih 30 godina. Uz zvuke Oliverove pjesme "Splite moj" Ivica Puljak je stigao u izborni stožer. 

"Ovom pobjedom građani su nam dali podršku da je naše zauzimanje za red i javni interes ispravno, a u sljedeće tri godine ćemo vidjeti primjer da se u jednim velikom gradom kao što je  Split može upravljati drukčije nego u zadnjih 30 godina, jer oni koji su ranije upravljali gradom su poraženi", rekao je u pobjedničkom govoru novi-stari gradonačelnik Ivica Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su donijeli odluku da Split bude grad bez povlaštenih, s javnim natječajima, a ne klijentelizmom, istaknuo je. Ovo što će se događati u Splitu je jedan način života, rekao je Puljak i ponovio da će biti gradonačelnik svih građana Splita. 

Split - put za cijelu Hrvatsku

Pozvao je sve građane Hrvatske da prate što će se događati u Splitu, jer vjeruje da će to biti put za cijelu Hrvatsku. Treba biti ponosan na grad Split, bit će to primjer najboljeg grada u Hrvatskoj, ustvrdio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na novinarska pitanja, Puljak je rekao da, iako je predsjednik stranke na nacionalnoj razini - Centar, on će se kao gradonačelnik zauzimati za interese Splita.  Najavio je kako će već sutra početi razgovore sa SDP-om i Mostom radi stvaranja većine u  splitskom Gradskom vijeću. "Vjerujem da ćemo uskoro imati većinu" , rekao je. 

Želi suradnju, a ne podjelu plijena

"Neki nas zovu ljevica, neki desnica, a mi se zovemo Centar i jesmo centar,  istaknuo je Puljak dodajući da je to politika balansa. Također je rekao da je jedino što Centar želi od suradnje s partnerima da nema nikakvih podjela plijena i kako misli da su oni sad spremni na takav model.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i sastanak s direktorima javnih tvrtki i pročelnicima u Gradskoj upravi s kojim će razgovarati o javnom interesu u Splitu. Posebno je spomenuo da će prvi dan otići do direktora Čistoće "jer je to hitno." Kako je rekao, turizam se vratio, ali su se dogodile stvari koje su napregnule infrastrukturu grada Splita. 

Komentirao i konkretne projekte

Puljak je također najavio nastavak realizacije projekata Dračevac i Žnjan. Spominjući realizaciju projekta Žnjan, rekao je kako će surađivati s Vladom. Istaknuo je da je i dosad imao profesionalnu komunikaciju s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te se nada kako će tako biti i ubuduće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao kako je čuo da mu je protukandidat Zoran Đogaš javno čestitao, ali da ga nije nazvao i čestitao mu osobno. Ivica Puljak osvojio je 27.496  glasova, a Zoran Đogaš 13.243.   

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo