"Predsjednik s karakterom" / Puhovski: 'Ako Škoro bude kandidat, Milanović tu nema što raditi. On je luzer'

Milanović je poznat po tome što je u više navrata omalovažavao predsjedničku funkciju

17.6.2019.
22:47
VOYO logo

Konačno smo dočekali taj dan o kojemu smo u studiju RTL Direkta s našim analitičarima nebrojeno puta spekulirali hoće li, neće li, Zoran Milanović, što ako hoće, što ako neće... Ta dilema je sada riješena.

Kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika države u RTL Direktru komentirali su politički analitičar Žarko Puhovski i komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kiša je pala, Milanović se kandidarao i sad možemo mirno spavati. Problem je što se on kandidirao s dvije naznake - karakter i 'nisam ljevičar, nego sam za modernu Hrvatsku'. Karakter znači imam ga za razliku od nje (Kolidna Grabar-Kitarović) koja ga nema. To je pozicija koju prihvaćaju desni birači, tu ne može dobiti. To je pogrešno u startu. Moderna Hrvatska je nestala kad je nestala hrvatska industrija. Bila je predmoderna za vrijeme Tuđmana, sad je nešto postmoderna, ali moderna više nikad ne može biti", smatra Puhovski.

Milanović u kampanju kreće sa sloganom - "Predsjednik s karakterom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za početak je to iskoristivo jer on jedino što ima je karakter", kazao je Macan.

Mnogi, a među njima i brojni Milanovićevi bivši suradnici, tvrde da bi trebao biti smireniji, no pitanje je može li on to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On može taktizirati, ali ga temperament povuće. Problem je što želi biti kandidat ljevice, a da ne bude sasvim ljevičar. On se već par put nazvao liberalom kalvinistom, što god to bilo. Problem je da nema čitav SDP iza sebe. Kandidaturua ima smisla samo ako Škoro ne bude kandidat. Ako Škoro bude kandidat, Milanović nema tu što raditi", mišljenja je Puhovski.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan smatra da je Milanović SDP-ov kandidat jer ta stranka nije imala alternativu: "Kad je on izrazio želju, morali su to prihvatiti".

Milanović je poznat po tome što je u više navrata omalovažavao predsjedničku funkciju pa čak i rekao da "nikad neće biti predsjednik", a to bi mu se moglo obiti o glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će na početku biti dosta analiza, ali kako će kamanja ići, gledat će se međusobna podmetavanja. Od sučeljavanja do sučeljavanja će se stvari mijenjati", kazao je Macan.

"S Kolakušićem se on može potući jer je huligan, ali Škoro nije taj koji bi se tukao pa tu Milanović ispada kao agresivac. On je luzer, izgubio je izbore, u međuvremenu je loš poduzetnik, oštetio je stranku i evo ga sad opet", dodao je Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, kandidatura Kolinde Grabar-Kitarović još uvijek se čeka.

"Ponaša se kao da se boji, da bira moment. Njoj Milanović pomaže, lakše će s desnicom izaći na kraj zbog Milanovića", kazao je Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su prvi izbori na koje Milanović izlazi, a da nije favorit prema anketama.

"Ovdje mu mogu čestitati na hrabrosti. Ja sam rekao da može pobijediti ako pobijedi sebe. Postoji neki bijes prema strukturama", rekao je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači da se mora radikalizirati. Ne smije biti pristojan, što njemu nije teško, ali pitanje do koje mjere. Koji je motiv njegove kandidature? Je li mu dosadno u životu ili mu je doista stalo?", pita se Puhovski.

"Ako ima tu želju, ako mu je stalo, birači će to osjetiti", zaključio je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo