VAPAJ ODJEKNUO HRVATSKOM / Psihologinji koja je tražila smještaj za curicu s autizmom poslali inspekciju: 'Troše novac na zastrašivanje'

Image
Foto: RTL DANAS

'To je naša stvarnost, to je realnost u kojoj radimo i u kojoj mi stručni radnici ex centara za socijalnu skrb ne odustajemo biti humani, vrijedni, posvećeni', komentirala je na jednoj od objava

5.10.2023.
13:12
RTL DANAS
VOYO logo

Psihologinji Valeriji Kanđeri, čiji je vapaj odzvonio cijelom Hrvatskom, na vrata je ovog tjedna došao izvanredni upravni nadzor Ministarstva. Riječ je o djelatnici područnog ureda Zavoda za socijalni rad u Novom Zagrebu, koja je 25. rujna na Facebooku objavila da joj se u uredu nalazi djevojčica kojoj nitko ne želi odobriti smještaj.

"U jednom trenutku sam osjetila knedlu u grlu i rekla idem sada to napraviti", rekla je Kanđera o objavi statusa u jednom od gostovanja u RTL-u Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
APEL PSIHOLOGINJE /

Nitko nije stigao po djevojčicu u vrtić (6), a sad je ni jedna ustanova neće: 'Sjedi u mom uredu i igra se prstićima'

Image
APEL PSIHOLOGINJE /

Nitko nije stigao po djevojčicu u vrtić (6), a sad je ni jedna ustanova neće: 'Sjedi u mom uredu i igra se prstićima'

Priča je imala lijep nastavak jer je djevojčica nedugo nakon apela psihologinje - smještena, a onda je Kanđeri došao nadzor iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, piše Index. Istražuju je li Kanđera prekršila pravo na privatnost djeteta.

"Nisu došli utvrđivati nepravilnosti, nego provesti izvanredni nadzor. Ona nije povrijedila pravo djeteta na privatnost, nije izašla s osobnim podacima, samo je tražila smještaj za djevojčicu", objašnjava predsjednica sindikata socijalne skrbi Jadranka Dimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada u sindikatu čekaju rezultate nadzora, a to bi moglo potrajati mjesecima. Dimić tvrdi da nije prekršeno pravo na privatnost djeteta.

"Nije izašla s osobnim podacima, samo joj je tražila smještaj. Umjesto da se ekipa u Ministarstvu primi posla, troše novac građana za izvanredne nadzore u svrhu zastrašivanja i ušutkivanja. Sva sreća da imamo ljude kao Valerija koji zahvaljujući svom profesionalnom vijeku bez mrlje imaju potrebu reći s čim se stručni radnici svakodnevno susreću", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je status koji je psihologinja objavila u vezi djevojčice kojoj je tražila smještaj.

I sada joj mnogi ljudi na Facebooku pružaju podršku zbog borbe, a ona odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naša stvarnost, to je realnost u kojoj radimo i u kojoj mi stručni radnici ex centara za socijalnu skrb ne odustajemo biti humani, vrijedni, posvećeni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Valerija Kanđera o djevojčici s autizmom otkriva da nisu samo nju odbili: 'Ni lani nismo imali gdje petero djece'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo