KUPOVINA ŠKOLSKE OPREME /

Prvi dan škole roditelje stoji barem 1000 kuna, majka prvašića: 'Sinu je važniji Minecraft, a ne je li torba anatomska'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Izbor je velik, cijene su također vrlo različite i sve ovisi kako o željama prvašića tako i o kupovnoj moći roditelja

2.9.2021.
14:27
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Kupnja radnih i običnih bilježnica te školskog pribora neke roditelje baca u očaj, dok drugi, u očekivanju da njihovo dijete prvi put zasjedne u školske klupe, s radošću dočekuju taj izdatak.

Kako mnogi roditelji u pravilu ozbiljnije shvaćaju polazak u školu od svoje djece, mnogi imaju želju da svome djetetu omoguće najbolje, a time nerijetko i (naj)skuplje. I dok roditelji paze na kvalitetu, djeci je obično važnije da su na torbama i bilježnicama trenutno popularni junaci iz crtanih filmova, serija ili videoigrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od majki koja je vodila računa kad i gdje kupiti školsku opremu i pribor, a istovremeno vodeći računa i o željama svoga sina je i Osječanka S. Š. (podatci poznati redakciji Glasa Slavonije).

Image
Ministar obrazovanja /

Fuchs otkrio koliko se cijepilo nastavnika osnovnih i srednjih škola, na kojim se sveučilištima cijepi najviše

Image
Ministar obrazovanja /

Fuchs otkrio koliko se cijepilo nastavnika osnovnih i srednjih škola, na kojim se sveučilištima cijepi najviše

Nju je opremanje njezina prvašića koštalo oko 900-tinjak kuna, što bi se i činilo teškim financijskim teretom da ona nije vodila računa o vremenu, pa i mjestu kupnje. S pripremama su, kazala je, počeli odavno pa se financijski trošak "razvodnio" na više mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još prije kupila sam ono najvažnije - školsku torbu. Ono što je mome sinu bilo važno je Minecraft, a ne je li torba anatomska ili ne. Stajala je 350 kuna jer je bila na akciji. Kako su na popisu knjiga nedostajale dvije radne bilježnice, i njih smo kupili, i to za 120 kuna, a uz to i omote i bilježnice za dodatnih stotinjak", ispričala je majka prvašića koji je roditeljima ipak uštedio kupivši pernicu od svoga džeparca, i to još početkom godine. 

Roditelji su se ipak pobrinuli za tenisice koje su ih stajale dodatnih 200 kuna, no S.Š. priča da su se upravo prije početka školske godine našli u problemu jer im je sin prerastao cjelokupnu jesensku odjeću. Valjalo je kupiti doslovno sve, "od glave do pete", za što su izdvojili 2000 kuna.

"Ionako bih mu morala kupiti odjeću, tako da taj trošak ne računam u trošak polaska u školu. Mislim da je dobro kupovati pomalo, pa je na kraju lakše podnijeti taj trošak", kazala je.

U prvi će razred krenuti i kći Osječanke Ive K. koja će također na leđima nositi ruksak od oko 350 kuna, a majka kaže da je u ponudi bilo i onih skupljih. Dobila je i novu pernicu za 150, pribor za likovni odgoj za oko 200 kuna i to se, priča nam Iva, isplatilo kupiti u trgovačkom centru na akciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kutiji je sav mogući pribor za likovni. Bilježnice i omote naručila sam preko web-shopa, ali valjalo je kupiti i tenisice na kojima nisam željela štedjeti i izdvojila sam 300 kuna. Zacijelo sam dodatnih 700-tinjak kuna dala za nekoliko tajica, dugačkih majica, trenirke, a još slijedi i kupnja jesenske jakne. Znam da ih ima po 70-ak, ali željela sam joj priuštiti nešto skuplju", kazala je Iva za Glas Slavonije.

Izbor je velik, cijene su također vrlo različite i sve ovisi kako o željama prvašića tako i o kupovnoj moći roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo