Prva luka koja dobiva objekt koji će svi moći koristiti, a i turisti će biti oduševljeni

Već u ožujku iduće godine ribari i nautičari na Krku mogli bi odahnuti od velikih gužvi prilikom tankanja goriva u svoja plovila. U planu je postavljanje 16 metara duge plutajuće pumpe.

15.10.2014.
15:53
VOYO logo

Nakon ovotjednog redovnog radnog sastanka s najbližim suradnicima, krčki gradonačelnik Darijo Vasilić odlučio je dati 'zeleno svjetlo' prijedlogu Županijske lučke uprave Krk da se na području krčkog lukobrana, u vrlo skoroj budućnosti, u funkciju stavi plutajuća benzinska stanica namijenjena tankiranju plovila.

Nova bi pumpa, doznaje Novi list od gradonačelnika, tako uskoro mogla naći svoje mjesto u luci čime bi se, i prije realizacije prostornoplanskom dokumentacijom zacrtanog izmještanja postojeće benzinske crpke s operativne obale na područje budućeg produžetka lukobrana stvorili uvjeti rasterećenja sadašnje, prilično neprikladno locirane pumpe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjenje pritiska

"Procjenjujući da je Krku takva inicijativa dobrodošla te da bi privremeno postavljanje plutajućeg objekta te vrste bitno smanjilo pritisak koji, posebice u ljetnim mjesecima, u 'najdubljem' dijelu luke prilikom tankiranja stvaraju plovila lokalnih stanovnika, ribara i nautičara, odlučili smo pokrenuti postupak koji bi na brz i bezbolan način mogao riješiti jedan od kroničnih problema gradske luke", kazao je ravnatelj ŽLU-a Krk Anđelko Petrinić.

Već u ožujku iduće godine

Plutajuća bi pumpa imala dva agregata i tankove zapremnine od kojih 40-tak kubika. Istovremeno bi se uz taj 16 metara dug plutajući, odnosno pontonski objekt (povezan s obalom) mogla privezati i gorivom puniti dva plovila, neovisno o tome koriste li benzinsko ili diesel gorivo. Ako sve bude prema planu to bi se moglo ostvariti već u ožujku iduće godine. Pumpa bi radila tijekom cijele godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Radit-ce-cijele-godine-Krk-dobiva-plutajucu-benzinsku-stanicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo