Proteklih 5 dana najtoplijih u posljednjih 100 godina

Proteklih pet dana koje meteorolozi smatraju najtoplijim danima unazad 100 godina uskoro će se ponoviti.

12.7.2011.
11:55
VOYO logo

Iako je srpanj u Lijepoj našoj inače najsunčaniji i najtopliji mjesec, ovih dana smo svjedoci iznadprosječnih temperatura. Tako prognostičari tvrde da su proteklih pet dana pet posto najtoplijih razdoblja u posljednjih 100 godina.

No, najtopliji dani nisu iza nas! Već u četvrtak vrlo visoke temperature, samo na korak do 40, opet će se ponoviti. Najviše će opet patiti istok zemlje, Slavonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, temperature će u idućih nekoliko dana postupno rasti, a +38 u četvrtak se očekuje u Osijeku i Vukovaru. Baci li se pogled na prognostičku kartu, može se primijetiti da će temperature padati što se više ide prema zapadu. No, ne značajno. Slavonski Brod i Požega tako će bilježiti samo stupanj nižu temperaturu, a Zagrepčani bi se primjerice u četvrtak trebali grijati na 35 stupnjeva. Temperature u gradovima na moru kretat će se pak od 32 do 35 stupnjeva. Iznimka će biti Šibenik s 36.

U unutrašnjosti će vrućine biti najveće u četvrtak, kad će porasti i ljetna sparina koja će stvarati uvjete za mjestimične pljuskove i grmljavinu, a ponegdje i olujno nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Dnevnik.hr, more neće biti od velike pomoći onima koji će u njemu poželjeti potražiti spas, jer se njegova temperatura već sad kreće od 24 do 26 stupnjeva. Do kraja tjedna ne očekuje se pogoršanje vremena.

Vezani članak:

arti-201107110028006 arti-201107100053006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo