'AKO NEKOME SMETA, NEKA IDE U NJEMAČKU' / Prosvjednici: 'Odgađamo blokadu, imamo sastanak s ministricom'; Ministarstvo: 'Mi ne znamo ništa o tome'

Image
Foto: Davor Javorovic/Jurica Galoić/PIXSELL/EU2020HR

'Nije nam u cilju raditi probleme. Mislim da smo bili korektni, da smo tražili ono što nam pripada…'

28.11.2023.
12:24
Davor Javorovic/Jurica Galoić/PIXSELL/EU2020HR
VOYO logo

“Doznali smo da ćemo imati sastanak s ministricom poljoprivrede, točnu lokaciju i vrijeme ne znamo. Zbog toga odgađamo blokadu, Stožer se složio s tim. Nije samo pitanje afričke svinjske kuge, nego i cijene ratarskih proizvoda, žitarica, cijena svinja…”, rekao je Tomislav Pokrovac.

“Točke su nam se jučer poklopile, idemo prema plusu, idemo naprijed. Čekamo sastanak, blokade zasad neće biti. Ako dođe do sastanka i ako riješimo nešto, naši seljaci će biti obaviješteni, imat ćemo sastanak Stožera i odlučiti hoćemo li prihvatiti. Ako se ne slažemo, prosvjed ide dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije nam u cilju raditi probleme. Mislim da smo bili korektni, da smo tražili ono što nam pripada… Ako nekome to smeta, neka ide u Njemačku, Irsku… Dopustimo nakon svega ovog da se hrvatska sela resetiraju i krenu ispočetka, kao da kuge nije bilo. Ova vrijeđanja Vlade i ministarstva nisu dobra, zahvaljujem ovim putom novom ministru Ivanu Anušiću koji nas je svaki put podržao kao seljake. Mislim da je ministrica ovo odavno trebala odraditi, doći među ljude. Da je to napravila, imala bi puno bolji uvid u problematiku. Što ministrica dolazi u Slavoniju i sastaje se s nekim, ne znamo s kime, u redu.”

Međutim, kako doznaje N1, u Ministarstvu poljoprivrede ne znaju za sastanak ministrice Vučković s prosvjednicima i da imaju pogrešnu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE ODUSTAJU OD BLOKADE CESTE /

Prosvjednike blizu granice dočekala policija: 'Hoću li pored svojih svinja kupovati salamu i paštetu da prehranim djecu?!'

Image
NE ODUSTAJU OD BLOKADE CESTE /

Prosvjednike blizu granice dočekala policija: 'Hoću li pored svojih svinja kupovati salamu i paštetu da prehranim djecu?!'

'Do sastanka držimo blokade u tri županije'

Odgovarajući na optužbe da je prosvjed politiziran rekao je: “90 posto ljudi ovdje su svinjogojci i ratari.”

Odgovarajući Ministarstvu i njihovim mjerama rekao je: “Idemo na sastanak, želimo biti partneri. Ali ne želimo mjere na štetu Slavonije. Afrička svinjska kuga nije se pojavila u cijeloj županiji, zašto se donose zone zabrane? Zašto se cijela županija stavlja u karantenu?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrovac je rekao da još čekaju poziv i točnu lokaciju sastanka i naglasio: “Do sastanka držimo blokade u tri županije.”

Članica Stožera Kristina Bakula istaknula je da ima pomaka navodeći koji su sve zahtjevi već prihvaćeni, a za koje još očekuju da će se prihvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vlada zatražila hitan sastanak s EK zbog prosvjeda seljaka. Hoće li se prosvjednici strpjeti do tada?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo