SABOR PRIHVATIO PRORAČUN! Premijer Orešković: /

'Donijeli smo neke teške odluke...'

Image

Hrvatski je sabor danas donio državni proračun za 2016. težak 122,4 milijarde kuna, 3,8 milijardi više nego 2015.

21.3.2016.
14:49
VOYO logo

Prije glasanja o proračunu za 2016. i projekciji za 2017. godini zastupnici su glasali o amandmanima. Od 94 amandmana prihvaćena su 3, javlja HRT.

Nezadovoljni odbijanjem amandmana na državni proračun kojima su tražili dodatna sredstva za infrastrukturne projekte u Slavoniji i Baranji te za projekte javno-privatnog partnerstva u Varaždinskoj županiji, HDSSB Branimira Glavaša i reformist Radimir Čačić najavili su ranije da neće glasovati za predloženi državni proračun za 2016. Opširnije pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VLADA ODBILA SVE PRIJEDLOGE OPORBE Glavaš: /

'Ubuduće ne računajte na HDSSB-ove zastupnike!'

Image
VLADA ODBILA SVE PRIJEDLOGE OPORBE Glavaš: /

'Ubuduće ne računajte na HDSSB-ove zastupnike!'

Zastupnici su prihvatili amandman Kluba zastupnika Mosta kojim je traženo smanjenje sredstava za Ured bivšeg predsjednika RH. Umjesto 600.000 kuna, Uredu bivšeg predsjednika države, uzet će se 500.000 kuna i preusmjeriti za potrebe civilnih invalida Domovinskog rata. Opširnije pročitajte OVDJE

'Danas je dobar dan'

Premijer Tihomir Orešković komentirao je izglasani proračun te poručio da su donesene neke teške odluke, no kako se radi o kvalitetnom proračunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je dobar dan. Zahvalio bih se Saboru za zdravu raspravu, bila je to kratka rasprava što je plus. Pokazalo se da je to kvalitetan proračun. Zahvalio bih se najviše Tim's team. Unijeli smo puno truda u taj proračun i dobili smo podršku. Sad treba početi raditi. Ministar Marić je napravio kvalitetan proračun. Teške odluke smo donijeli, ali situacija je takva kakva je. Ovo su solidni temelji," rekao je Orešković, prenosi N1.

"Neke smo amandmane prihvatili, ali većinu nismo mogli. Našli smo neke mogućnosti da se pokriju pa smo ih ubacili," dodao je Orešković.

'Za smjene u policiji je nadležan ministar'

Prokomentirao je i rasprave između ministra unutarnjih poslova Vlaha Orepića i prvog potpredsjednika vlade Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svaki ministar je odgovoran za svoj resor. Svaki potpredsjednik ima neke odogvornosti. Nekada možemo imati neka različita mišljenja, ali vlada radi za zajedničke ciljeve'', rekao je Orešković. ''Za smjene u policiji je odgovoran minstar, ali svatko može imati svoj utjecaj i komentar. Isto kao i ja. Tako se donose kvalitetnije odluke'', zaključio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo