EKSPERIMENTALNI FAB FOUR / Pronađen "sveti gral" Beatlesa

Image

Na internetu se pojavila verzija pjesme "Revolution 1" u kojoj liverpulski čupavci vrište unatrag.

24.2.2009.
16:43
VOYO logo

Stigla nam je još jedna "izgubljena" snimka slavnih liverpulskih čupavaca - riječ je o 10-minutnoj verziji pjesme "Revolution 1" čije otkrivanje fanovi uspoređuju s pronalaskom svetog grala! Riječ je o snimci nastaloj za potrebe slavnog "bijelog albuma"  koja se od objavljenog originala razlikuje završnim petominutnim kaosom.

Naime, glazba ostaje ista kao na već poznatoj verziji, no preko nje je unatrag snimljeno pjevanje i vrištanje svih članova Beatlesa. Tu je i duhovit intro Johna Lennona koji piskutavim glasom poziva ostatak benda: "Skidajte gaće i krećemo". Nakon kraja pjesme, možemo čuti i kratke govore Lennona i iritantne mu životne družice Yoko Ono.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na "White Albumu" ova stvar izašla je i kao "Revolution 9", jedan od prvih primjera korištenja sampleova u popularnoj glazbi. U to vrijeme (1968.) Fab Four se već naveliko upoznao s narkoticima i sasvim koncentrirao na rad u studiju pa ovakvi eksperimenti nisu bili rijetkost. Na istoj ploči, primjerice, našle su se i psihodelična "Cry, Baby, Cry" te komad čistog glazbenog ludila "Everybody's Got Something To Hide Except Me And My Monkey".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo