OČEKUJTE GUŽVU / Promet diljem zemlje vrlo gust, a dodatno ga otežavaju bura i mokri kolnici

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zbog olujne bure dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja otvorena je samo za osobna vozila, a zbog gustog prometa zastoji su pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba

26.7.2015.
14:16
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Zbog olujne bure dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja otvorena je samo za osobna vozila, a zbog gustog prometa zastoji su pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te na otoku Krku.

Na dionici autoceste A7 Sveti Kuzam-Šmrika, te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vrlo gustog prometa zastoji su: na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 5 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, na otoku Krku kolona je od Njivica i Malinske prema mostu.

Pojačan je promet u smjeru unutrašnjosti na autocestama A1 između čvorova Lučko i Zadar 2 i na A2 Zagreb-Macelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povremeni zastoji, mogući su duž Jadranske magistrale (DC8) i na cestama u Istri na prilazima turističkim središtima.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Dalmaciji i Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog požara na Pelješcu na državnoj cesti DC414 Donja Banda-Prapratno vozi se otežano. HAK poziva vozače da voze opreznije.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas su od 12 do 23 sata, na pojedinim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj)... Na autocestama i na državnoj cesti DC1 nema zabrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku na GP Slavonski Brod, Županja, Nova Sela, Zaton Doli, Klek, Bregana, a u oba smjera na GP Macelj, Bajakovo, Stara Gradiška, Kaštel, Plovanija, Karasovići i Metković.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna). Zbog radova na GP Vinjani Donji, proširuje se trak za teretna vozila, moguće su gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajekti i katamarani plove redovito.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo