'IŠLI SMO U MEĐUGORJE...' / Putnik iz poljskog autobusa progovorio o stravičnoj nesreći: 'Dugo smo se vozili... Boli me glava, bole me prsa dok dišem'

Image
Foto: Lovro Domitrovic/Pixsell

'Dugo smo se vozili, iz Varšave. Išli smo u Međugorje, bilo nas je dosta u autobusu', rekao je Poljak Roman Wilenski

6.8.2022.
17:00
Lovro Domitrovic/Pixsell
VOYO logo

Roman Wilenski, jedan od lakše ozlijeđenih putnika iz poljskog autobusa koji je u subotu rano ujutro sletio s ceste i u kojem je preminulo 12 putnika, dao je izjavu za 24sata.

"Boli me glava, bole me prsa dok dišem. I noga mi je ozlijeđena. Dugo smo se vozili, iz Varšave. Išli smo u Međugorje, bilo nas je dosta u autobusu. Ne sjećam se trenutka nesreće", rekao je Poljak koji je prebačen u KB Dubravu, a s kojim je nakon presice razgovarao i ministar Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKA TRAGEDIJA /

Beroš posjetio ozlijeđenog Poljaka koji je preživio stravičnu nesreću autobusa na A4

Image
VELIKA TRAGEDIJA /

Beroš posjetio ozlijeđenog Poljaka koji je preživio stravičnu nesreću autobusa na A4

Rekao je da nije baš poznavao ljude iz autobusa, ali svi su putovali zajedno.

Policajci će identificirati putnike

Svim ozlijeđenima pružena je i psihološka pomoć, a uskoro bi trebali doći i poljski policajci kako bi identificirali putnike bez dokumenata koji nisu u stanju govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekima se još ne zna identitet pa ni obitelji nisu obaviještene. Imamo jednu pacijenticu sa slomljenom vilicom i rukom ne može nam ni reći ni napisati tko je. Neki nisu u stanju komunicirati, a nemaju dokumente zato će nam pomoći poljska policija", rekli su iz KB Dubrava.

Na liječenju 32 osobe

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je subotu kako su u poljskom autobusu koji je jutros sletio s autoceste bile 44 osobe - 42 putnika i dva vozača, dok su trenutno na liječenju 32 osobe, a 12 osoba je smrtno stradalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović je na konferenciji za novinare ispred bolnice u Varaždinu, rekao kako je autobus odvezen na osigurani parkirni prostor, a stvari putnika su pohranjene u prostorije Policijske uprave varaždinske te će se izdavati prema zahtjevima. 

Dodao je kako su se uz hrvatske žurne službe, koje su u izuzetno kratkom vremenu izašle na teren, u pomoć i razgovor s unesrećenima uključili i poljski policijski službenici koji su od ranije u Hrvatskoj u okviru programa kojeg MUP provodi svako ljeto "Hrvatska sigurna turistička destinacija". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su ovdje kako bi olakšali komunikaciju s preživjelima, kako bi bili na usluzi i veleposlanstvu Republike Poljske, dakle u prikupljanju svih obavijesti koje su nužne i koje se nastoje utvrditi", istaknuo je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo