UPALJEN ŽUTI I NARANČASTI ALARM / Opasno vrijeme u dijelovima Hrvatske, stižu obilna kiša i moguće nevere; Meteorologinja otkrila što nas čeka za vikend

Image
Foto: Marko Prpic/Pixsell

Prema večeri i u noći kiša će se širiti i na unutrašnjost, u noći i tijekom sutrašnjeg dana oborina će lokalno biti obilnija, na Jadranu moguće uz pratnju grmljavine

21.4.2022.
8:07
Marko Prpic/Pixsell
VOYO logo

U središnjim i istočnim predjelima unutrašnjosti postupan porast naoblake s jugozapada, a na Jadranu pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, češću u drugom dijelu dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku ta četvrtak.

Prema večeri i u noći kiše će biti i drugdje. Vjetar većinom slab, u Slavoniji umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno jugo u jačanju na jako, mjestimice i olujno, dok će na sjevernom dijelu puhati i istočni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ je za obalnu Hrvatsku upalio žuta i narančasta upozorenja.

Image
Foto: DHMZ

Sredozemna ciklona

Naoblaka raste s jugozapada, tlak zraka je u padu, sredozemna ciklona djeluje na vrijeme u našim krajevima. Kiša je zasad slaba na Jadranu, no u idućim satima će se postupno intenzivirati. Jugo će jačati na vrlo jako, osobito na srednjem i južnom dijelu Jadrana, što će rezultirati problemima u pomorskom prometu, prognozirala je Tea Blažević za N1 televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema večeri i u noći kiša će se širiti i na unutrašnjost, u noći i tijekom sutrašnjeg dana oborina će lokalno biti obilnija, na Jadranu moguće uz pratnju grmljavine. Lokalno su moguće nevere.

Vrijeme za vikend

U subotu povoljnije prilike, dijelom sunčano, no ne posve stabilno. Nedjelja ponovno donosi češću kišu i pljuskove, a kako se čini stabilizacije nema niti na početku novog radnog tjedna, prognozirala je Tea Blažević za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolona u smjeru Zagreba

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zaprešić u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni dugoj oko jedan kilometar, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Prekinut je promet na raskrižju županijskih cesta ŽC4045 i ŽC4038 u mjestu Miljevci, zbog prometne nesreće.

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u unutrašnjosti Dalmacije. Mogući su odroni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je katamaranska linija Ubli-Korčula-Dubrovnik. Ostale linije plove redovito.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo