Prodaje se jedini otok u Nacionalnom parku Plitvička jezera

14.2.2013.
9:59
VOYO logo

Otok Bijela nalazi se u blizini Splita i površine je tri hektara, a cijena se može doznati na upit. Drugi otok u prodaji nalazi se u pola Nacionalnog parka Plitvička jezera, točnije u jezeru Kozjak, jednom od 16 plitvičkih jezera. Površine je 13.340 četvornih metara, a za njega vlasnici traže 350 tisuća eura, odnosno 26 eura po kvadratu, piše Glas Slavonije.

U ponudi za kupnju u internetskoj brošuri tvrtke Private Islands piše da je riječ o jedinom otoku na Plitvičkim jezerima, otoku s gustom šumom i vegetacijom na prostoru na kojem se snimao film 'Blago srebrnog jezera' iz serijala o Winnetou i Old Shatterlandu. Uz otok, a po istoj cijeni, kupac će dobiti još 18 tisuća kvadrata kopna u blizini otoka, što cijenu ovoga hrvatskog prirodnog dragulja spušta na jedanaest eura po četvornom metru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, potencijalnog kupca se odmah upozorava da se ovaj otok i susjedno zemljište nalaze u nacionalnom parku te da hrvatske vlasti ne dopuštaju nikakvu gradnju na tome području. Također, zastupnici Private Islandsa ističu kako im je Nacionalni park ponudio i zamjenu posjeda te da je u tom slučaju moguće doći do zemljišta na rubu nacionalnog parka Plitvička jezera, na kojemu je gradnja dopuštena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo