'AK JE DOBAR ČOVJEK, NEK DOĐE' / U ovoj hrvatskoj općini možete kupiti kuću za jednu kunu i još dobijete novac za obnovu! Zovu iz cijelog svijeta...

Image
Foto: screenshot HRT

Legrad je postao hit lani, a danas se o prodaji kuća za jednu kunu piše i govori diljem svijeta

15.6.2021.
15:32
screenshot HRT
VOYO logo

Ako dođete živjeti na Siciliju dobit ćete staru kuću za jedan euro. Naravno da nije dovoljan jedan euro, nego nekoliko desetaka tisuća eura jer te stare kuće treba i obnoviti.

No, interesa ima. Pusti gradići bez mladih i na rubu propasti počeli su ponovno živjeti, i nema svjetskog medija koji o tome nije pisao. Reuters sada piše o Legradu. Penny za kuću u malom gradiću na sjeveru Hrvatske, piše agencija o Legradu, koji je za kunu prodao već 17 kuća. Uz granicu s Mađarskom odjednom žele živjeti i Turci, Rusi, čak i Kolumbijci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠEFOVI ULJANIKA PRODALI 3. MAJU STROJ KOJI NIJE BIO NJIHOV: /

Zbog duga bi se mogla zakomplicirati prodaja tvrtke; Poznat i kupac

Image
ŠEFOVI ULJANIKA PRODALI 3. MAJU STROJ KOJI NIJE BIO NJIHOV: /

Zbog duga bi se mogla zakomplicirati prodaja tvrtke; Poznat i kupac

Teško privikavanje na strance

Legrad, općina na rubu Podravine i Međimurja u Hrvatskoj je još lani postala hit, a danas se o prodaji kuća za jednu kunu piše i govori diljem svijeta.

"Dobili smo najprije upite iz Rusije, iz bivših sovjetskih zemalja, primjerice Ukrajine. Jedno vrijeme su se javljali i iz Turske. Nakon toga su se raspisali južnoamerički mediji pa smo dobivali upite iz Kolumbije i Argentine, a sada po najnovijem kad je Reuters objavio dobili smo upite iz Indije i Nizozemske", kaže Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad za RTL Direkt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnike Legrada veseli što bi uskoro mogli imati više susjeda, no na strance bi se kažu, ipak malo teže navikli.

Pomoć pri obnovi

"Joj ne znam, pa nemo se mogli niti spominati. Nemo se razmeli. Ne znam kak bi to bilo", kaže Marija iz Legrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni nitko ne smeta, nek mi dođe za susjeda. Ak je dobar čovjek, nek dođe. Ak nije, nek ne dolazi. Ha, kaj, nek odma unapred zna", govori Antun.

U Legradu je bilo ponuđeno 19 trošnih kuća. Za kupnju su se mogli prijaviti obitelji i pojedinci mlađi od 40 godina koji nisu vlasnici neke nekretnine, financijski solventni, nekažnjavani i spremni ovdje živjeti. Za sve koji dođu u Legrad tu je i pomoć pri obnovi u iznosu do 35.000 kuna. Gotovo sve kuće su prodane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo