POŽAR NA ČIOVU / Procurili nevjerojatni novi detalji: Pazite što su, navodno, napravili radnici uhićeni zbog izazivanja buktinje

Pojavila se i snimka na kojoj se vidi kako je požar planuo, a potom je policija privela dvije osobe koje smatra odgovornima. Riječ je o strancima koji imaju dozvolu rada u Hrvatskoj

28.7.2023.
18:34
VOYO logo

Požar na Čiovu i dalje plamti. Prošle noći gasilo ga je 145 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila, a danas su u pomoć doletjeli i kanaderi.

Pojavila se i snimka na kojoj se vidi kako je požar planuo, a potom je policija privela dvije osobe koje smatra odgovornima za izazivanje požara. Riječ je o strancima koji imaju dozvolu rada i boravka u Hrvatskoj. RTL Danas neslužbeno doznaje da su dvojica građevinskih radnika palili vreće od cementa koje su zatim ostavili da gore i otišli na užinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVJEROJATNO /

Muškarci uhićeni zbog požara na Čiovu su - strani državljani! 'U Hrvatsku su doputovali zbog posla'

Image
NEVJEROJATNO /

Muškarci uhićeni zbog požara na Čiovu su - strani državljani! 'U Hrvatsku su doputovali zbog posla'

Vatrogasci obavili lavovski dio posla

Na Čiovu zasad nema ugroženih objekata niti stanovnika, a situacija je pod kontrolom. Vatrogasci su tijekom večeri obavili lavovski dio posla.

"Vatrogasci uz pomoć zračnih snaga saniraju rubne dijelove požara. Imali smo tijekom dana neka aktiviranja požarišta, ali uz pomoć zračnih snaga sada je stanje povoljno", kazao je za RTL Danas pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika Joško Granić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatni problem - pukla glavna vodovodna cijev

Dodao je da im vjetar zasad ide na ruku te da očekuju njegovo slabljenje. No, glavobolje vatrogascima zadaje činjenica da je pukla glavna vodovodna cijev od Splita prema Trogiru.

"Spremni smo na to. Imamo na raspolaganju dvije autocisterne. Vatrogasni sustav za gašenje požara bit će opskrbljen vodom koliko god to bude potrebno", dodao je Granić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spomenutim se tankerima može nalaziti oko 30 000 litara vode, a Granić uvjerava da vatrogasci ni u jednom trenutku neće ostati bez vode.

POGLEDAJTE VIDEO: Pokvario se jedan kanader na Čiovu, odvezen u Zemunik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo