'NEMA DŽABE NI U STARE BABE' / Bandić bubne cifru, a on u banku: Kazo Kamikazo je 'mudro' ugasio mobitel prije susreta na koji je nosio '100 komada po 500 eura', ali...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Istražitelji su ih danima prisluškivali te su uspjeli rekonstruirati događaje.

4.7.2021.
10:08
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Cure detalji velike akcije zbog koje je iza rešetaka završio i glavni ravnatelj HRT-a, Kazimir Bačić. Istražitelji su, naime, mjesecima prisluškivali ljude koje se tereti da su glavni krivci u ovoj priči, između ostalog i pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, pa su tako snimili i Bandićevu rečenicu kojoj je Milanu Lončariću dao do znanja kako se posao može odraditi.

"Nema džabe ni u stare babe. Rekao sam, ja to držim", rekao je Bandić svojim suradnicima što je poručio optuženom Lončariću, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sto komada po 500'

Novac je navodno Kazimir Bačić predao Bandiću u restoranu Kamanjo, a prostorija tada navodno još nije bila ozvučena. Bez obzira na to, istražitelji drže da imaju dovoljno dokaza o dogovaranju i predaji mita, a najvažniji dokaz je razgovor u kojemu Milan Bandić kaže Lončariću da želi sto komada po 500 eura.

Lončarić je zvao banku, no novac može podići tek kasnije, 2.lipnja, jer su morali naručiti apoene novčanica koje je zahtijevao. Nakon tog razgovora Lončarić je nazvao Bačića i rekao mu da se u vezi "onog za utorak" mogu vidjeti iza 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Lončarić je, prema navodima istražitelja u utorak 2. lipnja oko 12.20 sati došao u poslovnicu svoje banke u Masarykovoj ulici te je podigao 50.000 eura u apoenima od 500 eura i kuvertu s novcem stavio u unutarnji džep jakne. Bačić je u 14.21 došao u Pogrebno poduzeće Zagreb u Radićevoj te je bio kod Lončarića 20-ak minuta. Tada je, sumnjaju istražitelji, Bačić od Lončarića preuzeo mito za Bandića, što potkrepljuju i daljnjim događanjima.

Manevar gašenja mobitela

Bačić i Bandić sastali su se 4. lipnja, Bandić i Bačić u Kamanju u 14 sati. Tog dana u 14.04 sati Kazimir Bačić ugasio je svoj mobitel, a prema baznim stanicama - na putu prema Gračanima. U 14.16 zabilježen je dolazak Milana Bandića, koji je ušao u spomenuti odvojeni prostor restorana, gdje je s Bačićem ostao oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO KRADE S KIM /

Vodič kroz korupcijsku hobotnicu: Zašto je točno Kazo nosio 50.000 eura, tko je ukrao Advent i koliko je dobio Bandić

Image
TKO KRADE S KIM /

Vodič kroz korupcijsku hobotnicu: Zašto je točno Kazo nosio 50.000 eura, tko je ukrao Advent i koliko je dobio Bandić

Nakon tog "radnog ručka" Bandić dolazi u svoj stan, a Bačić kasnije naziva Lončarića i dogovaraju da Bačić navečer dođe kod njega kući.

Problem su, navodno, gurali i prema ministarstvu, no izgleda da su im sve planove pomrsili Uskok i policija koji su ih prije nekoliko dana uhitili te strpali iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo