PROCURILI DETALJI GODIŠNJIH TROŠKOVA HNS-a: / Knjiženi su nevjerojatni troškovi, ali najviše šokiraju besramno visoki honorari pojedincima

Image
Foto: PIXSELL

Dok mnogi zazivaju istragu u Hrvatskom nogometnom savezu u javnost su procurili detalji o godišnjoj potrošnji HNS-a, a cifre su mnoge ostavile u šoku.

15.11.2017.
6:52
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez u 2016. godini potrošio je gotovo 200 milijuna kuna, od čega samo za režije preko milijun kuna, a protivnici vodstva HNS-a ističu kako posjeduju dokument koji otkriva da Davor Šuker netransparentno troši HNS-ove milijune. Iako je tvrdio da je volonter, njegova je plaća 55 tisuća kuna, piše RTL.

Upravo ovo financijsko izvješće koje je dospjelo u javnost potvrdilo kako je, kada se govori o HNS-u, riječ o pravoj tvornici novca, a isti dokument otkriva i kako im trošenje tog novca ide jednako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihodi od 202 milijuna kuna

U prošloj godini krovna nogometna organizacija uprihodovala je preko 202 milijuna kuna, a u istom razdoblju potrošila je više od 195 milijuna, i to bez i jedne značajnije investicije.

'Besramno visoki honorari pojedincima, zanemarivanje široke baze nogometa, zanemarivanje većine klubova u Hrvatskoj, zanemarivanje infrastrukture', kazao je Ivan Brleković, bivši dopredsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troškovi koji najviše iznenađuju su oni knjiženi u rubrici telefon, pošta, prijevoz za što je potrošeno više od 38 milijuna kuna. Za intelektualne i osobne usluge u godinu dana otišlo je gotovo 50 milijuna kuna. U izvješću stoji i kako je preseljenjem iz Rusanove u hotel Hilton, trošak saveza za struju i vodu porastao čak 14 puta - s 84.000 kuna u Markovićevo vrijeme na 1,200.000 kuna u Šukerovo vrijeme. To to iz glasnogovorništva HNS-a kažu kako je rijč o drugačijem računovodstvenom standardu te da nije riječ o povećanju troškova

'Tu spadaju prijevoz reprezentacija, nagrade igračima, trenerima', potvrdio je za RTL glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je financijsko izviješće javno dostupan podatak, način na koji je sastavljeno nije, a upravo je netransparentnost jedan od glavnih problema ovog sastava HNS-a.

'Dugi niz godina radilo se po jednom modelu netransparentnosti. Zapravo, sam sam bio svjedokom od '98. godine kako su udareni neki krivi temelji', kazao je Mario Stanić, bivši reprezentativac za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudni troškovi i čudno financijsko izvješće ipak nisu pobudili zanimanje državnih institucija.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo