vrijednost 12,108.000 eura / Pročistač otpadnih voda navršio pet godina rada – Karlovčani u kanalizaciju bacaju sve, čak i domaće životinje!?

Image

Predsjednik karlovačkog Vijeća Damir Mandić napomenuo je da pročistač pokazuje kako Karlovac drži do ekoloških standarda, ali i doprinosi kvaliteti života građana.

30.5.2016.
13:04
VOYO logo

– U ovih pet godina nije bilo niti jednog akcidenta i niti jedan parametar nije prelazio dozvoljene vrijednosti, pročišćeno je 28 milijuna metara kubičnih otpadne vode, izvučeno 230 tona krupnog otpada, 200 tona pijeska i 8.100 tona mulja. Sve to bi inače završilo u Kupi, kazao je na današnjem obilježavanju pet godina rada pročistača otpadnih voda direktor Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak, zahvalivši svima koji su ga gradili i zaposlenicima ViK-a koji na njemu uspješno rade od kad su ga preuzeli od izvođača.

Podsjetio je da je ovaj pročistač, drugi izgrađen u Hrvatskoj s tri stupnja pročišćavanja, vrijedan 12,108.000 eura, od čega je 1,133.000 dao ViK, 183.000 Grad Duga Resa, a ostalo EU i država, te da, osim otpadnih voda Karlovca, pročišćava i one iz Duge Rese. Kanalizacijskom mrežom pokriveno je 72 posto oba grada, a nakon što bude dovršen Karlovac 2, odnosno, Aglomeracija Karlovac – Duga Resa, bit će veći od 90 posto, što zadovoljava uvjete EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na KAportalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo