više tisuća hodočasnika /

Procesija i sveta misa u čast Gospe od Anđela

Image
Foto: emedjimurje.hr

Porcijunkulovo je već desetljećima najveće međimursko proštenje koje u Čakovcu okuplja na tisuće vjernika iz svih krajeva, ne samo Međimurja i ostatka Hrvatske veći iz Slovenije i Mađarske.

2.8.2016.
13:55
emedjimurje.hr
VOYO logo

Tako je bilo i ove godine kada je središnju proslavu Porcijunkulova, euharistijsko na sam blagdan,Gospe od Anđela u utorak 2. kolovoza predvodio biskup Krčki monsinjor Ivica Petenjak u zajedništvu s franjevcima i svećenicima župa Međimurja.

Misnom slavlju nazočilo je više tisuća hodočasnika koji su ispunili prostor oko oltara na otvorenom u dvorištu Franjevačkog samostana, te samu crkvu i dvoranu Katoličkog doma, u kojima su (dvorani i crkvi) po prvi puta na velikim platnima mogli pratiti sve ono što se događala kod samoga oltara u dvorištu Franjevačkog samostana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodočasnike, koji su se okupili nakon svečane procesije glavnom gradskom ulicom, tijekom koje su pripadnici zrinske garde Čakovec nosili zavjetnu sliku Majke Božje od Anđela, pozdravio je gvardijan i župnik fra Željko Železnjak te ih podsjetio što znači riječ Porcijunkula, ta kolijevka franjevačkog reda u kojoj je sveti Franjo doživio svoje obraćenje, započeo novi život i osnovao franjevački red, čija su braća došla i u Čakovec 1659. godine na poziv hrvatskog bana i gospodara Čakovca Nikole Zrinskog.

Naglasio je kako je vjernicima najpoznatiji upravo Porcijunkulski oprost kojeg je sveti Franjo isprosio za sve vjerne ljude upravo toga dana u toj maloj crkvici u Asizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak i fotogaleriju pogledajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo