IZVIJESTIO HAK / Problemi zbog vjetra na Jadranskoj magistrali, kod Buzina kolona od 11 km: 'Ponedjeljak je jači od subote po prometu'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuta upozorenja za četiri regije zbog mjestimične pojačane bure. Upozorenje vrijedi za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, Srednju i Južnu Dalmaciju gdje su mogući najjači udari vjetra između 65 i 75 kilometara na sat

31.7.2023.
8:15
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Na auto-cesti Bregana-Lipovac, na zagrebačkoj obilaznici u smjeru naplate Lučko iz smjera čvora Zagreb zapad kolona je duga oko 6, a iz smjera čvora Buzin oko 11 kilometara.

Između čvorova Buzin i Lučko u smjeru Bregane te između čvorova Zagreb zapad i Lučko prema Lipovcu vozi se u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona vozila na čvoru Zagreb zapad u smjeru juga duga je oko jedan kilometar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećana je gustoća prometa u smjeru mora na auto-cesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići. Pojačan je ulazak u Lučkom, na dionici između Zagreba i Bosiljeva II vozi se u isprekidanoj koloni, uz povremena usporavanja. Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Image
Udarni turistički vikend /

VIDEO Ogromne gužve pred Svetim Rokom, kod Bajakova kolona od 8 kilometara. Kasne autobusi, čeka se i u lukama

Image
Udarni turistički vikend /

VIDEO Ogromne gužve pred Svetim Rokom, kod Bajakova kolona od 8 kilometara. Kasne autobusi, čeka se i u lukama

Gužve na autocestama početkom tjedna ne iznenađuju. Podaci su pokazali da ponedjeljak po pitanju prometa zna biti čak jači i od subote, otkrio je to za RTL Danas direktor sektora za naplatu cestarina u HAC-u, Ivan Ribičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Podunavlju će danas uz nešto više vedrine puhati sjeverozapadnjak, dok će duž obale još u početku biti umjerene, a pod Velebitom prolazno i pojačane bure koja će ubrzo slabjeti. A u Dalmaciji će vrućinu malo ublažiti slab do umjeren vjetar s mora, najavio je u svojoj prognozi RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

Na početku tjedna bit će uglavnom sunčano, a ponegdje još može biti niskih oblaka uz mogućnost za koju kap kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuta upozorenja za četiri regije zbog mjestimične pojačane bure. Upozorenje vrijedi za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, Srednju i Južnu Dalmaciju gdje su mogući najjači udari vjetra između 65 i 75 kilometara na sat.

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizičke za manja plovila", dodali su iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Udarni vikend potvrdio: Imamo rekordnu sezonu u prometu! Iz HAC-a najavili kad će napraviti treću traku do Bosiljeva

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo