Udarni turistički vikend / VIDEO Ogromne gužve pred Svetim Rokom, kod Bajakova kolona od 8 kilometara. Kasne autobusi, čeka se i u lukama

Iz HAK-a upozoravaju vozače da voze uz pojačan oprez. Čitatlji javljaju da se velika gužva stvorila nakon tunela Krpan odnosno pred Svetim Rokom u smjeru mora

29.7.2023.
14:07
VOYO logo

Počeo je još jedan udarni turistički vikend koji se sa sobom donio i gužve na prometnicama. Iz Hrvatskog autokluba javljaju da je vrlo gust promet na svim važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjost zbog čega vozače pozivaju na dodatan oprez.

Čeka se na većini graničnih prijelaza u oba smjera kao i na nekim trajektnim lukama i pristaništima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javljaju naši čitatelji, velika se gužva stvorila nakon tunela Krpan odnosno pred Svetim Rokom u smjeru mora gdje se trenutno vozi usporeno u koloni.

Image
udarni vikend /

Budite strpljivi ako ste krenuli na put. HAK: Na Lučkom kolona od 9 km, na A7 prekinut promet zbog nesreće

Image
udarni vikend /

Budite strpljivi ako ste krenuli na put. HAK: Na Lučkom kolona od 9 km, na A7 prekinut promet zbog nesreće

Na autocesti A1 kolone su i zastoji još i u smjeru Dubrovnika između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II te čvorova Gornja Ploča i Rovanjska. Ista je situacija i u smjeru Zagreba gdje su kolone od čvora Zagreb istok do tunela Bristovac, između čvorova Ogulin i Brinje, kod odmorišta Dobra, između čvorova Bosiljevo II i Bosiljevo I te čvora Jastrebarsko i naplate Lučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred naplatnim kućicama Lučko u oba smjera su se stvorile kolone duge oko jednog kilometra, dok se kod Demerja čeka u koloni dugoj dva kilometra.

Na autocesti A3, iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin prema naplati Lučko kolone su oko dva kilometra. Kolona vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo premašila je osam kilometara te su vozači na izlazu osuđeni na višesatno čekanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolona od otprilike jedan kilometar stvorila se i na autocesti A7 između čvorova Hreljin i Šmrika u smjenu mosta Krk. Na Istarskom ipsilonu pred čvorom Učka u smjeru Rijeke kolona se proteže na kilometar i pol.

Usporeno i u isprekidanim kolonama vozi se i na državnoj cesti D8, a manji zastoji i veće gužve u prometu su na prilazima turističkim mjestima. Na prometnici od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet teče bez zastoja i ograničenja s kraćim čekanjima na naplatnim kućicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin popunjen je  do večernje plovidbe u 21 sat za koju je ostalo tek nekoliko slobodnih mjesta kao i na liniji Sumartin – Makarska s polaskom u 20 sati, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije.

Na liniji Drvenik – Sučuraj nema dužih čekanja na ukrcaj, a slično je i za povratak s Hvara prema kopnu. Na autobusnom kolodvoru u Makarskoj autobusi stižu sa zakašnjenjem, a iz Splita kašnjenje autobusa u dolasku je do sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo