PROBLEMI U SLAVONIJI: /

Počeli podizati šatore - pa odustali zbog štakora i zmija!?

Image
Foto: PIXSELL, Zeljko Lukunic

Obustavljena je gradnja šatorskog naselja za 1.

17.9.2015.
12:19
PIXSELL, Zeljko Lukunic
VOYO logo

Gradnja šatorskog naselja nakratko je počela jutros dopremanjem šatora, kemijskih WC-a i drugog materijala.

"Obustavljena je gradnja, a šatorsko će naselje biti podignuto kod Osijeka", izjavio je Hini Dekanić, nakon što je telefonski razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova RajkomOstojićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOBRO SE NOSIMO SA SITUACIJOM: “Ne razmatramo opciju zatvaranja granice”

PREDSJEDNICA ŽELI ČVRŠĆI NADZOR: “Granica ne funkcionira dobro, ulazi se preko kukuruzišta”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HRVATSKU UŠLO 6200 IZBJEGLICA: Pomaže i vojska, upozoreno da se tope zalihe hrane

Mještani će rado pomoći izbjeglicama

Prognaničko naselje "Blaca" postojalo je od 1994. do 2007. godine, u njemu je bilo smješteno 2.500 hrvatskih prognanika i izbjeglica, stradalnika iz Domovinskog rata, a nakon njihova povratka kućice su porušene, dok je zemljište s kompletnom infrastrukturom stajalo godinama zapušteno.

"Rekao sam ministru Ostojiću da mještani naše općine nisu protiv izbjeglica te će im rado pomoći, no prostor nekadašnjeg prognaničkog naselja potencijalni je izvor zaraze jer u oko 300 šahtova za vodu i kanalizaciju ima i štakora i zmija", rekao je Dekanić.

Šatorsko naselje za izbjeglice jutros se počelo graditi bez dogovora s općinskim vlastima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekanić: Nije bilo kontakta s općinskim vlastima

Ranije jutros načelnik Dekanić se preko vinkovačke lokalne radijske postaje obratio priopćenjem mještanima općine, u kojima ih je pozvao na "oprez i primjereno ponašanje" zbog izgradnje šatorskog naselja za izbjeglice u "Blacama" do čega je došlo, "bez ikakva kontakta s općinskim vlastima".

Općina Andrijaševci-Rokovci nedavno je sama počela čistiti prostor "Blaca" jer su i DUUDI i druge državne institucije godinama odbijale pomoći općini u raščišćavanju zapuštena prostora, istaknuo je Dekanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio materijala dovezen u "Blaca" prevezen je na lokaciju izletišta "Stari Kunjevci" kod Vinkovaca, gdje će, dok traje migrantska i izbjeglička kriza, biti smješten Stožer za zaštitu i spašavanje, dodao je.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo